Gemeente Ferwerderadiel

GO-4 Sport vergoedt opleidingen voor vrijwilligers in de sport


06-09-2007 15:17

Het breedtesportproject GO-4 Sport, een samenwerkingsverband van de gemeenten het Bildt, Ferwerderadiel, Leeuwarderadeel en Menaldumadeel, hecht veel waarde aan goed opgeleid kader. Goed opgeleid kader is een van de belangrijkste peilers voor de kwaliteit en kwantiteit van sportverenigingen en leidt ertoe dat sporters op een verantwoorde wijze worden begeleid en ondersteund. Deskundig kader draagt eveneens bij tot de verdere ontwikkeling van de sport in Noord-Friesland.

Daarom biedt GO-4 Sport enthousiaste vrijwilligers in de sport sinds vorig jaar de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief een opleiding te volgen. Hiervoor is een stimuleringsregeling in het leven geroepen. Deze regeling betekent concreet dat sportverenigingen een deel van de kosten van een opleiding van een trainer, begeleider of coach terug kunnen krijgen van GO-4 Sport. U kunt bijvoorbeeld denken aan een begeleider van een jeugdteam, die erg enthousiast is en graag een opleiding tot jeugdleider of -trainer wil volgen.

Het gaat hier om opleidingen die niet door GO-4 Sport zelf worden georganiseerd, maar die wel een bijdrage leveren aan het behalen van de doelstellingen van het project. Vaak gaat het om opleidingen die door een sportbond worden aangeboden. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn.

Sportverenigingen in de gemeenten Ferwerderadiel, het Bildt, Leeuwarderadeel en Menaldumadeel ontvangen binnenkort (of hebben deze inmiddels ontvangen) uitgebreide informatie over deze regeling. Ook ontvangen zij een aanvraagformulier waarmee een vereniging aan kan geven dat zij in aanmerking wenst te komen voor deze stimuleringsregeling. Na ontvangst van het aanvraagformulier toetst GO-4 Sport of de aanvraag aan de doelstellingen van GO-4 Sport voldoet en de vereniging in aanmerking komt voor vergoeding van een deel van de opleidingskosten.

Voor meer informatie over deze regeling kunt u natuurlijk contact opnemen met GO-4 Sport, door te bellen met (058) 257 66 47 of door een e-mail te sturen naar go4sport@leeuwarderadeel.nl.