Gemeente Bladel


NME-uitleenpunt van start in Bladel

Burgemeester Grem overhandigt eerste NME-leskoffer

Dit schooljaar kunnen alle scholen in Zuidoost-Brabant gratis gebruikmaken van het aanbod van de regionale Natuur- en Milieueducatie (NME) centra. Uit een enquête kwam naar voren dat voor de Kempengemeenten de afstand naar de NME-centra nogal groot is. Daarom heeft de gemeente Bladel het initiatief genomen om een NME-uitleenpunt te vestigen in het gemeentehuis van Bladel. Daarvan kunnen ook de andere Kempengemeenten gebruikmaken.

Eerste koffer overhandigd

In het gemeentehuis van Bladel werden op 3 september de NME-leskoffers gepresenteerd tijdens een open `inloopmiddag'. Veel basisscholen uit de Kempen waren met leerkrachten/natuurouders vertegenwoordigd en ook Pabo-studenten en IVN-leden kwamen een kijkje nemen. Allen waren zeer enthousiast over het aanbod en er werden ook al leskoffers gereserveerd. Voor die gelegenheid kwam burgemeester P. Grem de eerste leskoffer overhandigen aan de Mariaschool uit Reusel. De burgemeester heeft zelf in het onderwijs gewerkt en wist dan ook van alles over de lesmaterialen te vertellen: "Ik moet nog wel eens terugdenken aan de tijd dat ik nog op school zat of voor de klas stond. IVN-wandelingen stonden vast op het programma. Een erg leuke ervaring, kinderen houden van verrassingen en die vind je in de natuur."

Meer informatie

Leskoffers of materiaal kunnen gereserveerd worden via het Natuur- en Milieucentrum Helmond (tel. 0492-526215) en vervolgens worden opgehaald in het gemeentehuis in Bladel.

Kijk voor het aanbod en meer informatie op:

www.sre.nl/nme

---