Stad Brussel


Tentoonstelling in het Archief : Zich op Licht - Het licht in de stad

NIEUWE TENTOONSTELLING
IN HET ARCHIEF VAN DE STAD BRUSSEL

ZICHT OP LICHT

Het licht in de stad

De Open Monumentendagen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest staan dit jaar in het teken van licht en verlichting. Bij deze gelegenheid laat het Archief van de Stad Brussel het publiek weer een kijkje nemen achter de schermen.

De tentoonstelling schetst hoe licht door de tijden heen gebruikt werd in Brussel. De primitieve verlichtingsmiddelen uit het verleden, de feest- en de oorlogsverlichting van weleer, de vuurwerken die afgestoken werden ter gelegenheid van de Blijde Intrede van vorsten, of de vele feestelijke verlichtingen die in de hoofdstad hebben plaatsgevonden ter herdenking van 1830 dit alles wordt hier in beeld gebracht.

De ontwikkelingen die zich vanaf het einde van de 18de eeuw voordeden op het vlak van verlichtingstechnieken, zouden de leefgewoontes grondig veranderen. Licht werd voortaan ingezet voor de veiligheid in de straten en voor de handhaving van de openbare orde. Ook de groei van de handel en het huiselijke comfort zijn er in grote mate aan te danken. Vandaag is verlichting onlosmakelijk verbonden met de levenswijze in onze maatschappij, maar het doordachte gebruik ervan is een enorme en complexe uitdaging geworden.

PRAKTISCHE INFORMATIE :

Vooropening

Donderdag 6 september 2007 om 18u00

Archief van de Stad Brussel Huidevettersstraat 65
1000 Brussel
plan Map

Tentoonstelling

Van 7 september tot 31 december 2007

Archief van de Stad Brussel Huidevettersstraat 65
1000 Brussel
plan Map

van maandag tot vrijdag van 8u tot 16u zaterdag van 14u tot 18u Vrije toegang

Reservering rondleidingen : + 32 2 279 53 33

terug naar het begin