Politie reageert op geluidsoverlast

Eindhoven, 06-09-2007 o De politie heeft regelmatig te maken met meldingen van geluidsoverlast in de woonomgeving. Zoals onlangs in Eindhoven.

Aanhouding veroorzaker
Politieagenten hielden donderdagochtend om 5.00 uur een 38-jarige Eindhovenaar aan bij een hal van een woning aan de Grote Berg. De politie was gealarmeerd dat de man voor geluidsoverlast veroorzaakte, tot grote ergernis van de omwonenden.

Bedreiging agenten
De agenten bonkten op de deur van de woning omdat ze dachten dat de man, vanwege de harde muziek, het niet zou horen. Op het verzoek van de agenten om de deur te openen werd niet gereageerd. Even later kwam de man met een bezemsteel naar buiten gelopen. Hiermee bedreigde hij een van de agenten. De man werd daarop met pepperspray bespoten en in de boeien geslagen.

Nog straf tegoed
Hij is ingesloten voor verder onderzoek; ook omdat hij nog een vrijheidsstraf moet uitzitten van 9 dagen. Voor het veroorzaken van geluidshinder is tegen de verdachte proces-verbaal opgemaakt.

Vraagbaak politie over geluidshinder
De vraagbaak op www.politie.nl geeft antwoord op uw veelgestelde vragen, zo ook over geluidshinder. Geef op de startpagina van de vraagbaak het zoekwoord 'geluidshinder' op en u vindt vast antwoord op uw vraag over geluidshinder.