Gemeente Woerden


* Persberichten

Rotonde meest optimale oplossing Snellerbrugtraject

06 sep 2007
Een rotonde op het Snellerbrugtraject combineert doorstroming van het autoverkeer met optimale veiligheid van fietsers en voetgangers. Het besluit een rotonde aan te leggen, beëindigt de huidige experimentele situatie, waarin de verkeerslichten zijn uitgeschakeld en de wegvakken met tijdelijke blokken zijn aangegeven.
Het Snellerbrugtraject is een van drukste verkeersroutes van Woerden. Dit geldt voor autoverkeer, fietsers en voetgangers. Sinds begin 2006 staan de verkeerslichten op knipperen, waardoor de doorstroming aanzienlijk verbeterde. Het effect van deze tijdelijke maatregel was zo groot, dat is onderzocht hoe het Snellerbrugtraject op een andere manier is te regelen dan met verkeerslichten.

Het resultaat
Dit onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat het uitschakelen van de verkeerslichten niet leidt tot verkeersonveilige situaties. Fietsers vormen wel een kwetsbare groep. Een rotonde op de kruising Oostlaan, Oudelandseweg en Stationsweg biedt naast doorstroming ook optimale veiligheid voor fietsers. Het voorstel met deze verkeersmaatregel ligt van 14 september tot en met 11 oktober ter inzage in de koepel.

Inloopavond
Woensdag 19 september organiseert de gemeente een inloopavond over deze verkeersmaatregel in het stadhuis. U bent van harte welkom. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Zie ook:

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |