Orkaan Felix treft meer dan 34.000 mensen in Nicaragua

06 september 2007, Managua - Volgens de autoriteiten in Nicaragua zijn meer dan 34.000 mensen in het noorden van het land getroffen door orkaan Felix. Ruim 8.400 huizen zijn verwoest. Deze cijfers zullen naar verwachting naar boven worden bijgesteld, als hulptroepen gemeenschappen kunnen bereiken die nu door de hevige regen en overstroomde rivieren van de buitenwereld zijn afgesloten.

Unicef werkt samen met andere VN-organisaties en de Nicaraguaanse autoriteiten bij de hulpverlening aan de getroffen bevolking. Het gaat onder meer om de zorg voor schoon water en hygiëne en om voedsel voor kleine kinderen. Gisteren heeft Unicef via het ministerie van Gezondheidszorg een zending dekens en andere hulpgoederen naar het getroffen gebied gestuurd. Het gaat onder meer om vier mobiele waterzuiveringsinstallaties. Elke installatie kan dagelijks een hoeveelheid water voor 1.600 mensen zuiveren.

Daarnaast werkt Unicef samen met het ministerie van Onderwijs om ervoor te zorgen dat het onderwijs zoveel mogelijk doorgaat. Volgens een laatste schatting is 80 procent van de scholen in het orkaangebied beschadigd geraakt.