Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Arnhem en Bergen op Zoom zijn Beste Binnensteden 2007

Datum: 06/09/2007

Vandaag heeft het Platform Detailhandel Nederland tijdens zijn jaarlijkse Manifestatie de prijzen âBeste Binnenstad 2007â uitgereikt. Dit jaar zijn de winnaars opnieuw gekozen in twee categorieën: grote steden en middelgrote steden. De gemeente Arnhem heeft de titel beste grote binnenstad van 2007 gekregen en de gemeente Bergen op Zoom is verkozen tot de beste middelgrote binnenstad van 2007.

De jury bestaat uit deskundigen uit het bedrijfsleven en de ministeries van Economische Zaken, Justitie en Verkeer & Waterstaat.

De jury heeft Arnhem met de titel Beste Binnenstad 2007 beloond omdat Arnhem een complete stad is met een knusse uitstraling waar de vriendelijke atmosfeer zorgt voor een prettig verblijfsklimaat. Maar ook de diversiteit in horeca-, cultuur- en winkelaanbod in combinatie met de historische omgeving maakt deze binnenstad zo bijzonder. Deze kenmerken, in combinatie met de sterke lokale samenwerking van alle betrokkenen op het gebied van veiligheid, mobiliteit en promotie, hebben Arnhem de titel opgeleverd.

De titel Beste Binnenstad 2007 in de categorie âmiddelgroteâ binnensteden komt volgens een unanieme jury toe aan Bergen op Zoom. Een bruisende en Bourgondische stad. Een, in het verleden, genegeerde historische stad die tegenwoordig bruisend, interessant en mooi mag worden genoemd. De jury prijst de binnenstad om de recente, succesvolle herinrichting van de binnenstad en de wijze van aanpak in de samenwerking.

Om het belang en de positie van de binnenstad extra onder de aandacht te brengen is de verkiezing âBeste Binnenstadâ voor de derde keer gehouden. De jury heeft de binnensteden in de volle breedte beoordeeld met als factoren bereikbaarheid, veiligheid, verblijfsklimaat, vestigingszaken en samenwerking tussen detailhandel en gemeente.

Tijdens de Manifestatie werd, naast de uitreiking van de verkiezing, door het Platform Detailhandel Nederland de problematiek van bereikbaarheid onder de loep genomen.

(letterlijke tekst persbericht)

Bron: Platform Binnenstadsmanagement, Platform Detailhandel