Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout(6/9)

OOSTERHOUT NB, 6 september 2007

Bekeuringsituatie escaleert in aanhouding

HANK: De politie heeft vanmorgen tijdens de actie : We gaan weer naar school op de Steurstraat een 36-jarige vrouw uit Hank aangehouden omdat tijdens een bekeuringsituatie haar identiteit niet vastgesteld kon worden.

Agenten gaven vanmorgen nabij een school een 36-jarige vrouw een bekeuring omdat zij en haar zoontje, die achterin de auto zat, geen gordels droegen. De vrouw bleek geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. De agenten vroegen de vrouw om haar naam te spellen. Dit weigerde de vrouw. De agenten moesten zelf maar uitzoeken hoe haar precieze achternaam is. De Hankse verklaarde daarop dat ze eerst haar zoontje de school in wilde brengen. De agenten wilden echter eerst de bekeuring uitschrijven. Daar de vrouw aanstalten maakte weg te lopen, werd zij aangehouden. Zij is aan het bureau verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld.

Winkeldievegges aangehouden

SLEEUWIJK: De politie heeft gistermiddag op de Esdoornlaan een 17-jarig meisje uit Werkendam aangehouden ter zake winkeldiefstal. Het meisje had twee nagelvijlen bij een drogisterij gestolen. Zij had dit kennelijk gedaan omdat een vriendin van haar dit gevraagd hebben. Deze vriendin, die wachtte in een plantsoen aan de Griendweg is eveneens aangehouden. De kinderen zijn overgedragen aan hun ouders. Zij gaan vermoedelijk naar Bureau Halt.

MADE: Gisterenmiddag is in een supermarkt aan de Stationsstraat een 36-jarige vrouw uit Hooge Zwaluwe betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had voor een bedrag van 5 euro aan boodschappen meegenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Het ging om wattenstaafjes en scheermesjes. Vervolgens bleek dat zij gistermorgen in een andere supermarkt aan de Stationsstraat eveneens ook voor een gering bedrag winkeldiefstal; had gepleegd. Bovendien blijkt dat de verdachte vanwege een eerdere diefstal al opgeroepen is voor een TOM-zitting (Taakstraf Openbaar Ministerie) die binnenkort wordt gehouden . De twee zaken van gisteren worden daarbij gevoegd.

WAALWIJK: Een alerte winkelier aan de Stationsstraat werd gistermiddag in zijn zaak geconfronteerd met winkeldievegges. Hij zag drie vrouwen en een klein meisje de winkel binnen komen. De twee meiden vroegen de medewerker naar achterin de winkel te komen. Zij moesten hem kennelijk afleiden. De andere vrouw bleef bij de parfums staan. Vervolgens liepen zij alle drie naar de make-up artikelen, waarbij een van de vrouwen hem opnieuw afleidde met vragen over een artikel. Vervolgens verlieten ze de winkel. De winkelier zag direct dat er enkele parfums weg waren. Hij liep de dames achterna en wist de oudste vrouw in een andere winkel te achterhalen. Ze bleek in haar tas voor ruim 200 euro aan gestolen goederen te hebben. Het ging om acht parfums, zes make-up artikelen en enkele andere drogisterij artikelen. De politie stelt nog een onderzoek in naar de mededaders. De verdachte, een 43-jarige Waalwijkse is na verhoor omstreeks 20.20 uur in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man verdacht van huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft gisteravond omstreeks 19.45 uur, in een woning in het centrum van Oosterhout, een 52-jarige Oosterhouter aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van zijn 48-jarige echtgenote. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Het slachtoffer deed gisteravond aangifte. Zij verklaart dat zij en haar man ruzie kregen over een kleinigheid. Hij werd erg agressief en greep haar bij de keel. Ook gooide hij haar op de bank, sloeg haar in het gezicht en uitte daarbij diverse bedreigingen. Nadat haar man gekalmeerd was, wist de vrouw uit het huis te komen en ging meteen naar het politiebureau om aangifte te doen.

Poolse man aangehouden voor vernieling

WAGENBERG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.20 uur bij een boerderij aan de Vogelstraat een 26-jarige Poolse man aangehouden ter zake vernieling. De man had daar een ruit van een toegangsdeur vernield. Hij verklaarde dat hij was weggevlucht vanaf een tankstation, waar de chauffeur van het busje waar hij mee naar Nederland was gekomen een tankstop had gemaakt. Hij kreeg daar ruzie met twee mannen die hem achterna gingen. Bij de boerderij had hij naar eigen zeggen het ruitje ingeslagen zodat de boer de politie zou bellen. De politie maakt proces-verbaal op. De mannen waarmee de verdachte ruzie had zijn niet aangetroffen.

Politie onderzoekt diefstal uit loods

WERKENDAM: Vanmorgen is aangifte gedaan namens een bedrijf dat gevestigd is aan de Biesboschhaven Zuid. Bij het bedrijf was uit een loods een grote hoeveelheid bedrading met koperen draad gestolen. Ook zijn enkele veiligheidshelmen en veiligheidsgordels gestolen. De dieven hadden aan de achterzijde het prikkeldraad weggeknipt

Auteur: Willem van Hooijdonk