GVB


Persbericht
GVB Exploitatie BV Postbus 2131 5 september 2007 1000 CC Amsterdam T 020 4605845 www.gvb.nl KvK 34259721

GVB kiest de beste bestuurder van Amsterdam

GVB heeft vandaag uit zestien genomineerden zijn `GVB Bestuurder van het Jaar' gekozen. De eer is gevallen aan trambestuurder Narcis Skelic. De combinatie van zijn betrokkenheid, klantvriendelijkheid en persoonlijke eigenschappen zorgt ervoor dat Narcis een jaar lang boegbeeld van GVB is. Op 21 november vertegenwoordigt hij GVB op de landelijke verkiezing van de `Bestuurder van het Jaar' van branchevereniging Mobis.

Zestien bestuurders en bestuursters van GVB werden door collega's genomineerd om in aanmerking te komen voor de titel `GVB Bestuurder van het Jaar'. Het is voor het eerst dat GVB zo'n verkiezing heeft georganiseerd. De aanleiding is de landelijke verkiezing op 21 november die door branche- organisatie Mobis wordt georganiseerd. Met deze verkiezing wil de brancheorganisatie buschauffeurs, tram- en metrobestuurders extra in het zonnetje zetten en benadrukken dat het een mooi vak is. Het vergroot de waardering en de belangstelling voor het beroep.

GVB verwacht met Narcis Skelic een hele goede kans te maken in de landelijke verkiezing. De landelijke bestuurder van het jaar is het boegbeeld van de openbaarvervoersector. De kenmerken van deze bestuurder of bestuurster zijn klantgerichtheid, collegiaal, hulpvaardig, flexibel en schadevrij rijden. Narcis: `Ik ben trots GVB te mogen vertegenwoordigen op de landelijke verkiezing. De concurrentie binnen GVB was groot. Ik heb heb veel collega's die goed in hun vak zijn'.

Voor de landelijke verkiezing zijn alle openbaarvervoerbedrijven uitgenodigd één kandidaat voor te dragen. Een vijfkoppige jury bepaalt of de voorgedragen buschauffeurs, trambestuurders of treinmachinisten aan alle criteria voldoen. In principe krijgen alle (dat wil zeggen maximaal 12) kandidaten in het bijzijn van de minister van Verkeer en Waterstaat de onderscheiding `chauffeur van het jaar'.
De verkiezing vindt plaats tijdens het KNV-jaarcongres op woensdag 21 november in Den Haag. Het voornemen is om de verkiezing jaarlijks te laten terugkeren. GVB verzorgt het openbaar vervoer in Amsterdam. Gemiddeld zevenhonderdduizend reizigers maken dagelijks gebruik van de metro, de tram, de bus of de veerpont. Het kwaliteitsstreven van de vierduizend medewerkers van GVB is gericht op openbaar vervoer dat veilig, op tijd, schoon en klantvriendelijk is. GVB voert het openbaar vervoer in Amsterdam uit in opdracht van de Stadsregio Amsterdam.

Voor meer informatie kunt u bellen met Y.A. Goverts op het bovenstaande telefoonnummer. In geval van calamiteiten kan de woordvoerder van dienst, 24 uur per dag, worden bereikt op 020 ­ 460 58 85.