Tom Coronel

6 September 2007
Tom Coronel op podium bij gastoptreden SEAT Cupra Cup

Tom Coronel is afgelopen weekend tijdens de Trophy of the Dunes op het Circuit Park Zandvoort derde geworden in de SEAT Cupra Cup. De SEAT WTCC coureur maakte een gastoptreden naast Renate Sanders bij het Auto Century team. Renate was dringend op zoek naar een race partner nadat haar beoogde teamgenoot moest afzeggen. Ik zou dit weekend eerst samen met Michel Schaap gaan rijden, maar die heeft verplichtingen in de BRL V6 op Assen. Via een tip van Paulien Zwart kwam ik bij Tom Coronel terecht en hij ging direct op mijn uitnodiging in. Tom deed de start en ik nam het stuurtje halverwege de race over. Ik heb gewoon lekker mijn rondjes gereden en pakte alweer mijn derde podium van het seizoen!, aldus Renate Sanders.

Foto: SEAT Cupra Cup

Zo kon het dus gebeuren dat de kleine Carmen Coronel zowel pappa als mamma moest aanmoedigen. Paulien reed namelijk in haar gebruikelijke Landmacht Cupra samen met Jeroen den Boer. In de eerste race, de endurance race over twee uur nam Tom het eerste deel voor zijn rekening. Hij was verwikkeld in felle gevechten en lag enige tijd aan de leiding. Als één van de laatsten ging hij de pits in waarna Renate Sanders het karwei afmaakte. Een keurige derde plaats was hun deel in de zaterdag race. Paulien Zwart en Jeroen den Boer eindigden als zesde.

De race op zondag leverde helaas niet het gewenste resultaat. Na een voortvarende start van Renate Sanders waarbij ze vanaf haar derde startplaats meteen doorstootte naar de tweede plaats in de race werd besloten om een vroege pitstop te maken en hierdoor Tom het leeuwendeel van de race te laten rijden. Deze taktiek zou niet goed uitpakken. Coronel kwam als één na laatste de baan weer op en moest zich terugvechten naar een vijfde stek. Echter zijn mannelijke eer was gered. Hij eindigde immers één plaats hoger dan vrouwlief Paulien... Desondanks was Tom erg enthousiast over zijn weekend in de SEAT Cupra Cup.

Foto: SEAT Cupra Cup

"Gisteren werd ik gevraagd of ik deel kon nemen aan de SEAT Cupra Cup race en dat liet ik me natuurlijk niet twee keer zeggen. Zonder maar een meter te hebben getraind, moest ik zaterdagmorgen direct de kwalificaties doen en dat pakte niet goed uit. Onder de wisselende baanomstandigheden pakte ik de zesde tijd. De race was gaaf om te rijden. In no-time manoeuvreerde ik me door het veld en lag ik op de eerste plaats, totdat ik me verremde in de Tarzanbocht. Verder heb ik supergave duels uitgevochten met Ferry Duivenvoorde. Ik ben blij dat Renate het goed heeft weten af te maken!", aldus Tom na afloop.