Gemeente Helmond


Aanmelden voor scootmobielcursus

Op 7 en 14 september wordt er een scootmobielcursus georganiseerd, meld u aan.

De cursus wordt georganiseerd door de Stichting Welzijn Ouderen Helmond, VVN afdeling Helmond, het Gehandicaptenoverleg en de Zorgpoort. Bent u geïnteresseert, meld u aan bij de Stichting Welzijn Ouderen.

Waar en waarom de cursus?

De cursus wordt gehouden in en rondom het wijkcentrum de Fonkel, Prins Karelstraat te Helmond. Uit de praktijk blijkt dat veel mensen bij hetgebruik van de scootmobiel tegen problemen of onduidelijkheden aanlopen. Dit ondanks het feit dat bij het in ontvangst nemen van de scootmobiel de gebruiker wordt geïnstrueerd hoe het voertuig bediend moet worden en hoe je ermee kunt manoeuvreren.

De cursus biedt de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding en in een gezellige sfeer beter bewust te worden van de situaties waarin de scootmobilist risicos loopt als verkeersdeelnemer.

Onderwepen van de scootmobielcursus

Alle scootmobielgebruikers kunnen zich aanmelden; de leeftijd speelt hierbij geen rol. De cursus is verdeeld over twee dagdelen (u heeft de keus uit twee ochtenden of twee middagen).

Op vrijdag 7 september gaat de cursus over:

* Theorievoorlichting: verkeersborden, regels en gedrag in het verkeer

* Voorlichting en mogelijkheid tot vragen stellen aan de verstrekker en leverancier van de scootmobielen

* Praktisch aan de slag met de scootmobiel : vaardigheidsparcours.

Op vrijdag 14 september komt aan de orde:

* Theoriequiz en beantwoorden van verkeersvragen
* Bewegingsles, omdat bewegen alle aspecten in zich heeft voor een verantwoorde deelname aan het verkeer

* Ogen- en gehoortest met voorlichting waarom zintuigen zo belangrijk zijn

* Praktijkrit door de wijk/buurt onder leiding van de ritadviseur

Bijdrage

Er wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd van 5,- inclusief koffie en thee. Dit bedrag kan voldaan worden tijdens de eerste bijeenkomst op vrijdag 7 september. Er is plaats voor ongeveer 42 deelnemers.

Aanmelden

Telefonisch aanmelden kan tot uiterlijk 30 augustus bij: Stichting Welzijn Ouderen Helmond, (0492) 54 11 81. Mailen kan ook: info@swohelmond.nl