Senternovem



07-09-2007 | Eerste gegevens resultaten Voeding, Landbouw & Visserrij en Biotechnologie

Op basis van de eerste voorlopige gegevens en een voorlopige ranking, zoals aangeleverd door de Europese Commissie, heeft EG-LIaison een eerste ruwe analyse gemaakt van de positie van Nederland in het thema Voeding, Landbouw & Visserij en Biotechnologie aan het begin van KP7. Het thema Voeding, Landbouw & Visserij en Biotechnologie is onderverdeeld in 3 pijlers die bij iedere call in het werkprogramma terugkomen.

* Activity 1 - Sustainable production and management of biological resources from land, forest and aquatic environments.
* Activity 2 - Fork to Farm: Food (including seafood), health and well being.

* Activity 3 - Life sciences biotechnology and biochemistry for sustainable non-food products and processes
* Activity 4 - Other activities

Ingediende voorstellen worden op 3 criteria beoordeeld. Voor elk criterium kunnen maximaal 5 punten worden gegeven. Als voor een criterium minder dan 3 punten zijn behaald of als het totaal kleiner is dan 10 punten krijgt een proposal het predikaat "below treshold".

Voorstellen met ontbrekende onderdelen, een onjuist aantal deelnemers of excessief hoog budget worden als "ineligible" aangeduid. Alleen de projecten die "above treshold" zijn kunnen voor EU-financiering in aanmerking komen. Van deze projecten krijgen uiteindelijk alleen de allerbesten geld, dit zijn de projecten die op de zogenaamde "short list" staan.

In totaal zijn er 414 projecten ingediend waarvan er 17 "ineligible" waren en 176 "below treshold", 221 projecten dingen dus mee naar financiering. Van deze projecten staan er 62 op de "short list". In onderstaande tabel ziet u, per activiteit, hoeveel projecten er zijn ingediend en hoeveel projecten er uiteindelijk op de "short list" zijn gekomen. U ziet het totaal in Europa en projecten waarvan de coördinator een Nederlandse organisatie is. De 17 "ineligible" voorstellen zijn niet in de tabel opgenomen.

Ingediend EU

Ingediend NL

Short List EU

Short List NL

Slaagkans EU

Slaagkans NL
Activity 1 193 14 33 6 17% 18%
Activity 2 139 8 14 3 10% 38%
Activity 3 64 5 14 2 22% 40%
Activity 4 1 1 1 1 100% 100%
Totaal 397 28 62 12 15% 43%

Als Nederland doen we het dus ook in KP7 weer goed. Twaalf projecten met een Nederlandse coördinator zullen van start gaan, dit zijn er drie maal meer dan het Europees gemiddelde. Projecten met een Nederlandse coördinator hebben bijna een kans van één op twee dat ze uiteindelijk ook voor financiering in aanmerking komen.


*Deze gegevens zijn onder voorbehoud. De projecten zijn nog niet officieel goedgekeurd, er kunnen dus nog wijzigingen optreden.