Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland selecteert winnende GoFor

Na verschillende selectierondes samen met OTTO Work Force, waarbij de laatste 'Gofor Selectie dag' plaatsvond tijdens de Race Salon in Rotterdam, heeft het A1 Team Nederland van Jan Lammers uit de vijf finalisten na persoonlijke gesprekken door Team manager Dave Stubbs en General manager Robert Hoevers gekozen voor Jaap Vlijm.

De 28-jarige brandweerman uit Ermelo was natuurlijk erg blij met zijn uitverkiezing uit de honderden kandidaten die zich via de website van OTTO Workforce hadden aangemeld voor deze unieke wereldbaan; "Het inschrijven voor de baan als GoFor begon eigenlijk meer als een geintje, ik zat samen met een vriend op racexpress.nl het bericht te lezen waarop hij gelijk zei: "dat is net wat voor jou!" En toen ik er serieus over nadacht besefte ik dat hij wel eens gelijk kon hebben. Dus toen heb ik het sollicitatieformulier ingevuld en is het spreekwoordelijke balletje gaan rollen", aldus Jaap . "Mijn band met autosport begon als fan, als kind ging ik samen met mijn vader in italië naar de kartwedstrijden kijken en ook formule 1 volgde ik toen al. Later ben ik ook wedstrijden gaan bezoeken. Toen A1GP begon in 2005 was ik gelijk geïnteresseerd, een klasse met gelijke auto's, relatief kleine teams en rijders die voor hun land rijden. Vorig jaar zat ik zelf nog in de duinen te kijken en vooral te genieten van een fantastische race. En nu ga ik het dit jaar van wel heel dichtbij meemaken! Na zelf een aantal jaren op clubniveau wedstrijden gereden te hebben in karts heb ik begin dit jaar mijn racelicentie gehaald. Als er tijd en ruimte is volgend jaar ga ik deelnemen aan de Volvo 360 geen modena cup, georganiseerd door de DNRT. Allereerst moet ik eerlijk zeggen dat ik nog een beetje moet wennen aan het idee. Als ik aan vrienden vertel dat ik aangenomen ben als GoFor bij het A1 Team Nederland en de hele wereld over ga met het team lijkt het wel een droom. De reacties zijn in ieder geval geweldig, iedereen leeft mee. Ik heb er verschrikkelijk veel zin aan en hoop een goede aanwinst te zijn voor het team!".

Jaap zal het komend A1GP seizoen als Gofor, oftewel 'vliegende keep', deel uit maken van A1 Team Nederland en in die rol op allerlei terreinen ingezet worden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het opbouwen en afbreken van de pits, het schoonmaken van de auto, rondetijden doorgeven aan Jeroen door middel van het pitboard en helpen bij de pitstops.

Robert Hoevers; "OTTO heeft ons plezierig verrast met de professionele aanpak van de selectie, eigenlijk waren alle 5 de kandidaten geschikt voor de functie, het was meer een kwestie van wie het beste geschikt was. Jaap lijkt ons een uitstekende, positief ingestelde en stressbestendige kandidaat die een aanvulling voor ons team zal zijn".

Jaap zal voor het eerst als A1 Team Nederland GoFor aan de slag gaan tijdens de tweede officiële A1GP test op Silverstone, die wordt gehouden op 18 & 19 september.

Het A1 Team Nederland GoFor project wordt mede mogelijk gemaakt door uitzendorganisatie OTTO Work Force. Zij namen ook het grootste deel van de selectie onder hun deskundige hoede. Daarbij werden de kandidaten onder meer getest op stressbestendigheid, talenkennis, flexibiliteit en kunnen werken in een team.

Frank van Gool, directeur van OTTO Work Force:"Als marktleider op het gebied van buitenlandse arbeidbemiddeling hanteren wij uitgebreide testmethodes. Daarom weten wij de juiste man op de juiste plaats te krijgen, ik ben er dan ook zeker van dat Jaap Vlijm het bij het A1team uitstekend zal doen".

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl