Gemeente Drechterland

7-9-2007
Persbericht, Oosterblokker 6 september 2007

BLOKKERBEAT AFGELAST

Het bestuur van de Stichting Blokkerbeat heeft op 6 september beslist dat Blokkerbeat op 15 september geen doorgang zal vinden. Met veel enthousiasme is gewerkt aan wat het grootste Beatles evenement moest worden in Nederland na 6 juni 1964.
Reden van afgelasting is de zwaar tegenvallende kaartverkoop. Op woensdagavond 5 september waren er nog geen 350 kaarten verkocht. Als bestuur kunnen wij niet de verantwoordelijkheid dragen van een evenement dat is opgezet voor 2500 bezoekers, met bijbehorende kosten, terwijl er minder dan 500 betalende bezoekers zich aangemeld hebben.

Het is een zeer zware beslissing, die wij hebben moeten nemen, maar beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald . Het Beatles museum heeft in opdracht van het bestuur en groot deel van de organisatie voor haar rekening genomen. Wij zijn hun daarvoor zeer dankbaar. De publicaties en de planning van de Bands, stonden in onze ogen garant voor een groots evenement.

Wanneer u reeds een kaart of kaarten heeft gekocht dan wordt u geld aan u gerestitueerd, daar staat de Stichting voor garant.

Het spijt ons deze beslissing te hebben moeten nemen, maar gezien bovenstaande was er geen andere beslissing mogelijk.

Namens het Bestuur Stichting Blokkerbeat
Henk Klijn

---