Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Succesvolle 'meepraatsessie' toekomstig beleid Bedrijfskring Lelystad

Lelystad, september 2007. Ruim dertig ondernemers hadden zich aangemeld voor de meepraatsessie van de Bedrijfskring Lelystad (BKL) op dinsdag 4 september jl. bij Hotel Lelystad Airport. Onder voorzitterschap van presentator Gert-Jan Jansen werd gezamenlijk -en op zeer op constructieve wijze- gewerkt aan een verdere professionalisering van de Vereniging Bedrijfskring Lelystad.

Na een welkomstwoord van voorzitter Camiel Maenhout stelde Gert-Jan Jansen de ondernemers enkele vragen over hun verwachtingen van de bijeenkomst. Vervolgens verwoordde Petra Botter -directeur BKL- in een kleine vijf minuten haar visie over het toekomstig te voeren beleid. De ondernemers werden na deze introductie gevraagd om valkuilen en acties op te schrijven. Zij konden de opmerkingen plaatsen op een muur van hoop en een klaagmuur. Beide muren waren onderverdeeld in mensen, middelen, communicatie, kennis en kunde en organisatie. Hierna werd in subgroepen gewerkt aan een prioriteitsstelling.

Bijzonder is dat de punten zoals verwoord in de prioriteitsstelling inmiddels zijn 'geadopteerd' door de individuele leden van het BKL bestuur. Dit, opdat het bestuur kan toezien op een adequate uitvoering. De leden zijn uitgenodigd om de bestuursleden actief te benaderen als zij willen weten hoe de stand van zaken is ten aanzien van de door hen ingebrachte punten.

Als laatste werd meegedeeld dat de BKL in oktober start met het aanbieden van themasessies. De aangeboden onderwerpen zullen verschillende doelgroepen aanspreken. Aansluitend aan de themasessies wordt de BKL Informeel georganiseerd. De alom bekende netwerkborrel vindt altijd plaats op de eerste dinsdag van de maand. Door een combinatie te maken van een themabijeenkomst met aansluitend een netwerkborrel wordt tevens bereikt dat er iedere keer weer andere gezichten worden begroet, die de netwerkborrel interessant maken. In de uitnodiging voor de themabijeenkomst wordt duidelijk aangegeven voor welke doelgroep het onderwerp bestemd is.

Volgende week ontvangen de leden van de BKL een uitgebreid verslag van de meepraatsessie en met name van de uitkomsten hiervan. Gezien de enthousiaste reacties na afloop en de vele interessante discussies tijdens de netwerkborrel, mag de bijeenkomst als zeer geslaagd worden beschouwd. De zeer constructieve bijdrage die vanuit de leden werd ontvangen, maken de bijeenkomst zeker voor herhaling vatbaar.

Voor meer informatie: www.bedrijfskring.nl