Politie Hollands Midden

Datum: 7 september 2007

Lisse Aanhouding na roekeloos rijgedrag De politie heeft donderdagavond 6 september een 27 jarige Katwijker aangehouden op verdenking van vernieling en rijden onder invloed van alcohol. De Katwijker had een ruit van de toegangsdeur van de trappenhal van een flat aan het Rembrandtplein vernield toen hij de flat in wilde. Meerdere personen hadden gezien dat de Katwijker die middag dronken had rondgereden in de straat. De Katwijker reed slippend door de straat en was vervolgens tegen een paal gereden. Een bewoner liep omstreeks 17.30 uur naar het toegangsportaal toen de Katwijker met zijn auto op hem afreed. Met piepende banden draaide deze op het laatste moment een bocht. Na dit voorval zou de verdachte met hoge snelheid rondjes hebben gereden op een daar gelegen parkeerplaats. De verdachte werd bij een tankstation verderop in de straat aangetroffen en aangehouden.

Noordwijkerhout Diefstal uit woning Donderdagmiddag 6 september is ingebroken in een woning aan de Spanjaarskrocht. De achterdeur werd geforceerd om binnen te komen. Vervolgens werd de woning doorzocht en werden er geld weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Aanhouding op verdenking heling fiets De politie heeft donderdagmiddag 6 september een 42 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van heling van een fiets. De man fietste over de Langegracht toen een agent zag dat het beugelslot nog in gesloten stand stond. De man werd staande gehouden voor een controle. Het beugelslot bleek doorgezaagd te zijn en een kabel van het slot was afgeknipt. Volgens de man had hij de fiets gekocht.

Leiden Doorrijden na aanrijding Op de kruising van de Morsweg en de Morsstraat is op donderdagavond 6 september een 17-jarige Leidse aangereden op haar scooter. De scooterrijdster en bijrijder stonden achter een auto te wachten toen deze plots achteruit reed. De 17-jarige probeerde de bestuurder van de auto nog te waarschuwen door te claxonneren. De auto stopte in eerste instantie, maar reed vervolgens toch nog achteruit. Hierdoor werd de scooter achteruit gedrukt en raakte deze licht beschadigd. De auto is na de aanrijding doorgereden.

Oude Wetering Diefstal uit winkel De politie doet onderzoek naar een inbraak in een winkel aan de Meerkreuk. De inbraak werd in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 september omstreeks half 4 gemeld bij de politie. Er werd een ruit ingeslagen waarmee toegang werd verschaft tot het pand. De dader(s) hebben tassen sigaretten buitgemaakt. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Nieuwveen Fietser ernstig gewond na aanrijding Een 42 jarige man uit Ter Aar is ernstig gewond geraakt toen hij met zijn wielrennersfiets op een stilstaande auto met aanhanger botste. De 20 jarige automobilist uit Leiden moest op het Nieuwveens Jaagpad wachten op een vrachtauto die achteruitreed. De fietser merkte de auto met aanhanger te laat op en botste met volle snelheid op de aanhanger. Hierbij raakte de fietser ernstig gewond en is deze met nek- en rugletsel overgebracht naar het LUMC in Leiden.

Alphen aan den Rijn Woninginbraak De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Groenoord in Alphen aan den Rijn. Bij deze inbraak is door de dader(s) de voordeur geforceerd waardoor toegang werd verschaft tot de woning. De dader(s) hebben verschillende elektronische apparaten buit gemaakt, waaronder een laptop en verschillende camera's. De politie heeft de inbraak nog in onderzoek.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --