KLM

07/046

gemak van E-tickets NU mogelijk op
alle KLM-bestemmingen

AMSTELVEEN, 7 september, 2007 - KLM maakt bekend dat vanaf vandaag passagiers naar alle 124 KLM bestemmingen gebruik kunnen maken van een e-ticket. Tevens kunnen passagiers met een KLM e-ticket vliegen met 72 interline partners. Omdat een e-ticket bij het reserveren automatisch wordt opgeslagen in het computersysteem van KLM, betekent dit dat elke klant bij het inchecken slechts zijn identiteitsbewijs hoeft te laten zien om te kunnen gaan vliegen.

KLM loopt internationaal voorop met het vervangen van papieren tickets door e-tickets. Op dit moment bestaat 89% van alle KLM tickets uit e-tickets. KLM is voornemens dit percentage te verhogen naar 100% door vanaf 1 januari 2008 alleen e-tickets uit te geven voor haar klanten. Papieren tickets zijn op aanvraag nog steeds beschikbaar, maar voor de uitgifte van papieren tickets wordt een toeslag in rekening gebracht.

Martijn van der Zee, Vice President Distribution and E-commerce zegt hierover: "Het gemak van E-ticketing op alle KLM bestemmingen is niet alleen een mijlpaal voor KLM, maar ook voor haar klanten. Een e-ticket kan niet zoekraken of gestolen worden, omdat het altijd veilig op naam in het computersysteem van KLM zit. Straks heeft iedereen een e-ticket, ongeacht of dit wordt geboekt via het internet of reisbureau. De klant ontvangt een unieke code gekoppeld aan zijn of haar naam, waarmee de klant zelf het ticket op KLM.com kan wijzigen en vanaf 30 uur voor de vlucht kan inchecken en een favoriete stoel kan uitzoeken".

For more information:
KLM Media Relations, Koen van Zijl, tel. 020-649 45 45. KLM fotomateriaal: http://www.presslink.nl/klm/

AMS/DR/KvZ


---- --