Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 september 2007

Twee automobilisten kunnen rijbewijs inleveren

Enschede, Hengelo

Op donderdag 6 september heeft de politie van twee mannen het rijbewijs ingenomen in verband met hun rijgedrag.

De eerste bestuurder een 22-jarige man uit Saasveld kon omstreeks 14.45 uur zijn rijbewijs inleveren omdat hij op de A35 ter hoogte van Hengelo met 171 km/u reed terwijl daar de maximum toegestane snelheid 120 km/u bedraagt.

De tweede bestuurder een 46-jarige man uit Mijdrecht kon omstreeks 20.30 uur op de Oostweg in Enschede zijn rijbewijs inleveren omdat hij tijdens het rijden een DVD keek en niet op de weg lette. Hierdoor moesten diverse tegemoetkomende bestuurders uitwijken.

Van beide zaken wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-116016/116172)

Bromfietsdieven aangehouden

Enschede

Dankzij oplettendheid van een medewerker van de stadswacht kon de politie twee mannen aanhouden die verdacht werden van diefstal c.q heling van een bromfiets.

De politie kreeg op donderdag 6 september om 20.00 uur van de stadswacht Enschede de melding om uit te zien naar een man op een bromfiets die van diefstal afkomstig zou zijn. Een motoragent zag op de Hengelosestraat, door de Prinsessentunnel, twee mannen op een bromfiets rijden. De bromfiets voldeed aan de beschrijving die was opgegeven bij de melding van de stadswacht. Toen de motoragent de mannen op de bromfiets wilde controleren reden deze er hard vandoor. Ondanks dat de motoragent meerdere malen de bestuurder aansprak en vorderde hem te stoppen, reed hij door. Inmiddels wist de motoragent dat de bromfiets van de bestuurder inderdaad als gestolen stond gesignaleerd.

Ter hoogte van de woonboulevard Schuttersveld verloor de bestuurder van de bromfiets de macht over het stuur en viel. De bestuurder en zijn passagier renden hard weg. Op aanwijzing van de motoragent werden beide mannen kort daarop aangehouden door andere politiefunctionarissen. De diensthond ontdekte één van de mannen in de bosjes. De mannen, 32- en 36-jarige Enschedeërs, zijn voor nader onderzoek opgesloten. De bromfiets waarop zij zaten bleek diezelfde dag te zijn gestolen aan het Colosseum in Enschede. Hiervan deed een 28-jarige man uit Enschede aangifte. (07-116150/07-116123)

Winkeldief na achtervolging aangehouden

Enschede

Op 6 september worden rond 10.30 uur twee winkeldieven betrapt door personeel van een drogisterij aan de Wethouder Nijhuisstraat, wanneer ze met weggenomen geurtjes de winkel verlaten. Een van hen kan later worden aangehouden.

Een 33-jarige man uit Losser en een 35-jarige man uit Borne bezoeken op 6 september rond 10.30 uur een drogisterij aan de Wethouder Nijhuisstraat. Zij hebben een zogenaamde 'gaptas' bij zich. Zij doen een aantal geurtjes in deze tas en verlaten de winkel. Een medewerker volgt hen en vraagt of hij in de tas mag kijken. Hierop rennen beide mannen weg, op de fiets achtervolgd door de medewerker. De medewerker treft even later bij een geparkeerde auto twee flesjes parfum aan, afkomstig van zijn winkel. De inmiddels gewaarschuwde politie vindt de geprepareerde tas en kan één van de verdachten, de 35-jarige man uit Borne, aanhouden. Hij blijkt een zogenaamde veelpleger te zijn die ook nog een aantal boetes heeft open staan. De man wordt in verzekering gesteld. De identeit van de tweede verdachte is bekend, hij moet nog worden aangehouden. (07-115874)

Dronken bestuurder kan rijbewijs inleveren

Hengelo

De bestuurder van een personenauto trekt de aandacht van de politie wanneer hij op 6 september rond 22.10 uur slingerend met zijn auto over de Jeroen Boschstraat rijdt. Hij heeft gedronken en kan zijn rijbewijs inleveren.

Op 6 september, rond 22.10 uur, zien agenten dat de bestuurder van een personenauto slingerend en met grote snelheid rijdt. Op de Jeroen Boschstraat geven de agenten hem een stopteken. Bij de controle blijkt dat de bestuurder, een 41-jarige Hengeloër alcohol gedronken heeft. De ademanalyse wijst 895 ugl uit (2.6 promille) Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. (07-116192)

Kamerbewoonster gaat door het lint

Enschede

Een 36-jarige vrouw uit Enschede bedreigt een medebewoonster op 6 september rond 16.00 uur met de dood. Zij wordt door de politie aangehouden maar blijft aggressief.

Een 49 jarige vrouw die een kamer bewoont aan de Van Lochemstraat in Enschede, meldt op 6 september rond 16.00 uur bij de politie dat een medebewoonster haar heeft geslagen en bedreigt met de dood. De gewaarschuwde politie komt ter plaatse en ziet de verdachte in het pand staan schreeuwen en zwaaien met een mes en zij horen dat de vrouw de aangeefster verbaal met de dood bedreigt. Hierop wordt zij door de agenten direct aangehouden. Tijdens de overbrenging naar het politiebureau blijft zij aggressief en beledigt de agenten. Zij is voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld. (07-116063)

Bromfietser rijdt door na aanrijding

Hengelo

Op 6 september rond 17.00 uur wil een bromfietser zich op de Beursstraat onttrekken aan een politiecontrole. Hij rijdt daarbij tegen een auto en gaat er daarna vandoor. Hij wordt later door de politie aangehouden.

Twee agenten van het biketeam in Hengelo zien op 6 september rond 17.00 uur twee mannen op een bromfiets over het trottoir van de Beursstraat rijden. Zij dragen geen van beiden een helm. Voordat de politie de bromfietser kan staande houden gaat hij er met hoge snelheid vandoor. Hij botst daarbij tegen de auto van een 38-jarige Hengelose vrouw die in haar auto staat te wachten totdat ze een uitrit aan de Beursstraat kan verlaten. De bromfietser blijft overeind en gaat er na deze aanrijding vandoor. Het kenteken van de bromfiets wordt door de bikers doorgegeven aan de collega's en daardoor kan korte tijd later de bromfietser worden aangehouden op de Schutzstraat. Het is een 15-jarige Hengeloër. De passagier van de bromfietser meldt zich na uitnodiging aan het politiebureau. Het is een 17-jarige Hengeloër. De politie maakt proces-verbaal op voor rijden zonder helm, niet de rijbaan gebruiken, rijden zonder rijbewijs en verlaten van de plaats van ongeval. (07-116105)

Drugstoeristen aangehouden

Almelo

Twee Duitse mannen worden op 6 september rond 17.30 uur door de politie gecontroleerd. Zij blijken zojuist drugsinkopen te hebben gedaan en worden aangehouden.

Op 6 september rond 17.30 uur, controleert de politie op de A 35 de inzittenden van een auto met een Duits kenteken. De geur van marihuana slaat de agenten tegemoet. Bij onderzoek blijkt dat de inzittenden, twee Duitsers van 26 jaar, zojuist drugs hebben ingekocht in Enschede. Het gaat om en hoeveelheid van 2893 gram marihuana. Beide mannen worden aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. (07-116134)

Schennispleger maakt amok

Enschede

Een 18-jarige man uit Enschede laat tijdens de koopavond op 6 september rond 20.15 uur en plein public op het HJ van Heekstraat zijn broek zakken en pleegt verzet bij zijn aanhouding.

Op 6 september rond 20.15 uur, laat een 18-jarige man uit Enschede op het HJ van Heekplein zijn broek zakken ten overstaan van het winkelend publiek op de koopavond. Onder dit publiek zijn ook twee surveillerende agenten die dit feit dus op heterdaad vaststellen. Zij houden de man aan voor openbare schennis en willen hem naar het politiebureau overbrengen. Een 18-jarig Enschedeër bemoeit zich met deze aanhouding en wordt daarom voor ambtsbelemmering aangehouden. De 18-jarige schennispleger verzet zich tegen de agenten. Hij gaat dermate door het lint dat de agenten pepperspray inzetten om het verzet te breken. Hierop kan de man worden geboeid en afgevoerd naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (07-116153)

Vrouwen geslagen in park, dader aangehouden

Hengelo

Op 6 september, rond 19.45 uur worden een 17-jarige vrouw uit Delden en een 16-jarige vrouw uit Hengelo in het Prins Bernhardplantsoen geslagen door een man. Op grond van het signalement houdt de politie de verdachte aan.

Een 17-jarige vrouw uit Delden en een 16-jarige vrouw uit Hengelo worden zonder aanleiding geslagen door een man wanneer zij op 6 september rond 19.45 uur in het Prins Bernhardplantsoen loopt. Zij geven het signalement van de dader door aan de politie. Agenten treffen even later de verdachte aan in de Marktstraat. Het blijkt een 18-jarige man uit Ossendrecht te zijn. Hij wordt aangehouden en over gebracht naar het politiebureau. In de fouillering treft de politie een gestolen Ovjaarkaart aan. De Man wordt voor nader onderzoek ingesloten. (07-116142)

Eenzijdig ongeval met letsel op A1 Deurningen
Op 6 september, rond 22.50 uur verliest een automobilist op de A1 ter hoogt van de afslag Hengelo Noord de macht over het stuur kwijt. Hij belandt in de berm en raakt gewond.

Een 47-jarige man uit Enschede rijdt op 6 september rond 22.50 uur in zijn auto over de rijbaan van de A 1 in Deurningen. Hij komt uit de richting Oldenzaal en rijdt in de richting Hengelo. Ter hoogte van de afslag Hengelo Noord haalt de bestuurder een andere auto links in. Hij raakt daarbij de middenberm en overcorrigeert daarna naar rechts. Hij schiet zo de beide rijbanen over en raakt het talud van een fietsbrug waardoor zijn auto wordt gelanceerd. De bestuurder wordt door het dakraam naar buiten geslingerd en raakt gewond. Ter plaatse gekomen agenten ruiken een alcohollucht bij de bestuurder. Een ademanalyse is niet mogelijk omdat de man naar het ziekenhuis vervoerd wordt waar hij wordt opgenomen. Een bloedproef zal moeten uitwijzen of de man teveel gedronken heeft. Zijn auto raakte bij de aanrijding zwaar beschadigd. Het kentekenbewijs is in verband hiermee ingenomen. (07-116212)

Willem Falke,Rosita de Vries, Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --