De Vries Robbé Groep NV

PERSBERICHT

Nootdorp, 7 september 2007

DVRG introduceert nieuw zoekmechanisme op www.shops.nl

DVRG Online Retail en Distributie, onderdeel van DVRG, heeft een nieuw geavanceerd zoekmechanisme op de webshop www.shops.nl geïntroduceerd. De software is geleverd door MasterObjects, Inc., een van oorsprong Nederlandse onderneming gevestigd te San Francisco in de Verenigde Staten. Door toevoeging van het nieuwe zoekmechanisme van MasterObjects bieden de onlangs volledig vernieuwde webwinkels van DVRG Online Retail en Distributie de snelste en meest effectieve klantgerichte functionaliteit in de Nederlandse markt voor het snel vinden van beschikbare producten.

DVRG Online Retail en Distributie ontwikkelt in beginsel alle software zelfstandig. Voor het nieuwe zoekmechanisme is een uitzondering gemaakt, vanwege de bijzondere functionaliteit die door MasterObjects "out of the box" wordt geleverd. De "QuestObjects" technologie biedt de mogelijkheid om intelligente zoekvelden of formulieren toe te voegen aan elke bestaande of nieuwe webpagina. Daarnaast biedt de "QuestObjects" technologie de mogelijkheid zoekresultaten uit meerdere backoffice bestanden te tonen. Dit alles zonder programmeerwerk en door middel van eenvoudige configuratie.

Daarnaast zorgt de QuestObjects technologie voor een optimale benutting van de netwerkcapaciteit. QuestObjects garandeert een optimale en zeer snelle interactie tussen gebruikers en bestaande databases of zoeksystemen, ook bij vele duizenden gelijktijdige gebruikers.

Profiel DVRG
DVRG, voorheen De Vries Robbé Groep NV, transformeert onder leiding van de nieuwe Raad van Bestuur verder van investeringsmaatschappij tot online retailer. De bestaande vastgoedportefeuille wordt aangehouden voor zover de objecten goed renderen.

De door DVRG verworven onderneming Shops At Work is de kern van de online retail en distributieactiviteiten. Shops At Work was een relatief vroege speler in deze markt. Investeringen in zelf ontwikkelde programmatuur en een organisatie die verkoop, marketing, content management en logistiek biedt, heeft geleid tot een aantal succesvolle webshops (www.shops.nl, www.bestelict.nl, www.bestelacer.nl, www.bestelhp.nl, www.bestelfujitsusiemens.nl en www.cowparade.nl).
Naast deze voor eigen rekening en risico geëxploiteerde webshops, worden software en diensten aangeboden aan derden. Zo wordt al langere tijd ten behoeve van Kijkshop.nl de webshop www.kijkshop-ict.nl geëxploiteerd. De ambitie is om het bestaande aanbod zowel zelfstandig als ten behoeve van derden uit te breiden.

De organisatie is bij uitstek in staat om distributieactiviteiten uit te voeren. Zeker als de betreffende producent directe online verkoop aan consumenten nastreeft of het verkoopproces aan een dealerkanaal elektronisch wil ondersteunen zonder te willen/kunnen investeren in een e-commerce platform.

Voor meer informatie
G. Budel ­ g.budel@shops.nl ­ 06-14970254
P. Eijpe ­ paul.eijpe@masterobjects.com - 06-53762743

DVRG NV

telefoon 015.214.2570 fax 015.284.0270 internet info@dvrg.nl www.dvrg.nl kvk 29014897 Postbus 555 2600 AN Delft


---- --