Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 194

datum: 7 september 2007

DIGITAAL AFSPRAAK MAKEN MET BURGERZAKEN

Sinds kort is het mogelijk om via de website van de gemeente (www.amersfoort.nl) een afspraak te maken met de balie burgerzaken. Amersfoorters die een afspraak willen maken om bijvoorbeeld hun paspoort te verlengen, kunnen meteen zien welke mogelijkheden de agenda nog biedt en hun afspraak digitaal toevoegen. Om dit te kunnen doen moeten zij zich identificeren met Digi-D. Met het digitaal kunnen maken van een afspraak met burgerzaken is het Amersfoortse E-loket een feit.

Het E-loket is een van de peilers in het verbeteren van de dienstverlening aan inwoners. Amersfoorters zullen in de toekomst steeds vaker op momenten dat dat hen uitkomt thuis, vanachter de pc, gemeentelijke producten kunnen aanvragen.

Nieuwe werkwijze

Het digitaal kunnen maken van een afspraak met de balie burgerzaken loopt vooruit op een nieuwe werkwijze. Vanaf 1 november a.s. werkt de balie 's middag uitsluitend op afspraak. 's Ochtends kunnen Amersfoorters dan nog steeds zonder afspraak langskomen. De gemeente kiest hiervoor om de baliebezoeken beter te spreiden over de dag. Dit is nodig omdat het aantal bezoeken aan de balie burgerzaken de laatste tijd gestaag toeneemt. Hierdoor moeten bezoekers op piekmomenten vaak lang wachten voordat zij geholpen worden. De toename van het aantal baliebezoeken komt zowel door de groei van het aantal inwoners als door nieuwe regelgeving: sinds vorig jaar moeten burgers twee keer langskomen voor een nieuw identiteitsbewijs en hebben bromfietsers een rijbewijs nodig.

Informatie: Jetske Hingst, afdeling communicatie DIA, telefoon 033 469 4227 of e-mail JT.Hingst@amersfoort.nl


---- --
Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 195

datum: 7 september 2007

Uitreiking Vrijwilligersprijs 2007
Gemeente zet Amersfoortse vrijwilligers in het zonnetje

Op zaterdag 8 september 2007 wordt de jaarlijkse Stadsbrunch gehouden. Het is jubileum, want de Stadsbrunch wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. Behalve dat 200 vrijwilligers kunnen genieten van een uitgebreide maaltijd wordt tijdens de Stadsbrunch ook bekend gemaakt welke organisatie de Amersfoortse Vrijwilligersprijs 2007 in ontvangst mag nemen.

Vrijwilligerprijs
Dit jaar hebben 32 organisaties zich ingeschreven voor de Amersfoortse Vrijwilligersprijs. De prijs wordt toegekend aan een organisatie in Amersfoort die waardevolle en bijzondere initiatieven ontwikkelt op het gebied van vrijwilligerswerk. De onafhankelijke jury heeft de volgende organisaties genomineerd: . Stichting Kledingbank Amersfoort
. Unie van Vrijwilligers
. SWA Wijkcentrum De Groene Stee
. Stichting Dorpsfeest Hoogland
. Armando Museum
. Stichting Waterlijn Amersfoort
. Stichting Dierenambulance Amersfoort eo.

Noot voor de pers:
De Stadsbrunch wordt gehouden op de vide en in de raadszaal in het Stadshuis van Amersfoort (Stadhuisplein 1). Het programma ziet er als volgt uit:

10.30 uur ontvangst gasten
11.00 uur speech van burgemeester mevrouw A. van Vliet-Kuiper 11.15 uur aanvang buffet
12.45 uur uitreiking Vrijwilligersprijs!
13.50 uur afsluiting

Informatie:
Otto van der Leest, communicatiemedewerker WSO, (033) 469 46 40 of 06 - 52 53 55 27, ojf.vanderleest@amersfoort.nl


---- --