Ingezonden persbericht


Persbericht

7 september 2007

'BEDRIJFSLEVEN ONDERSTEUNT KEUZE TWEEDE KAMER PLATEAUVARIANT A74'

EVO en de Kamer van Koophandel Limburg-Noord reageren verheugd op de keuze van de meerderheid van de Tweede Kamer voor de Plateauvariant A74, die de A73 verbindt met het Duitse autowegennet. Donderdagavond bleek dat de vaste kamercommissie voor Verkeer haar steun geeft aan deze variant.

Deze verbinding is van groot belang om de bereikbaarheid van het logistieke knooppunt Venlo te behouden en verder te versterken. Ook kan de doorstroming van het verkeer, en met name het goederenvervoer, door de aanleg van de Plateauvariant aanzienlijk worden verbeterd waardoor ongewenst sluipverkeer kan worden tegengegaan. De doorstroming van het goederenvervoer is essentieel omdat Venlo centraal ligt in de logistieke corridor van de zeehavens naar ons belangrijkste exportland, Duitsland.

De beslissing voor de Plateauvariant valt samen met de uitverkiezing, voor de derde maal op rij, van Venlo als logistieke hotspot. Om als logistieke vestigingsplaats interessant te zijn en te blijven is bereikbaarheid een cruciale factor. Om deze reden zijn EVO en Kamer van Koophandel verheugd over de gemaakte keuze.


---

Contact Kamer van Koophandel Limburg Noord: afdeling communicatie W: +31 77 3203336/58, M: +31 6 21288633

Contact EVO:. Mark Jansen, Public Affairs Manager, M: +31 6 21642444