Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SCHAATSREIS EN IJSBREKERCRUISE NIEUW BIJ KRAS


- Tiendaagse schaatsreis inclusief cursus schaatsen slijpen en videoanalyse
- IJsbrekercruise naar St. Petersburg

- Volledig verzorgde wintersafari's

Ammerzoden, vrijdag 7 september 2007 - De sneeuwvakanties brochure van KRAS staat bol van langlauf-, wandel- en skisafari's. Bij deze volledig verzorgde vakanties wordt dagelijks een ander wintersportgebied aangedaan. Nieuw in het aanbod van KRAS is de tiendaagse schaatsreis, waar de recreatie- en tourschaatsers de ijzers op de Weissensee kunnen zetten. Wie een echte Russische winter wil beleven, boekt de ijsbrekercruise naar St. Petersburg.

IJzers slijpen en ijs breken
Nieuw dit jaar is de tiendaagse schaatsreis, waar recreatie- en tourschaatsers de ijzers op de Oostenrijkse Weissensee kunnen zetten. Onder begeleiding van schaatsreisleiding wordt dagelijks een afstand naar keuze geschaatst. Vast onderdeel van deze vakantie zijn de cursus schaatsen slijpen, de theorieavond over schaatsen en een videoanalyse van de schaatstechniek. Daarnaast is het mogelijk om een drie- of vijfdaagse schaatscursus bij te boeken, waar er gericht wordt gewerkt aan de bochtentechniek, gewichtverdeling, stabiliteit en aanspring- en afzettechnieken. Wie een echte Russische winter wil beleven, kan de ijsbrekercruise naar St. Petersburg boeken. De bootreis aan boord van een luxe cruiseferry door de dichtgevroren Oostzee is een hele belevenis.

Wintersafari
De langlauf-, wandel- en skisafari's zijn volledig verzorgde vakanties en zijn gericht op de 45-plusser en singles. Bij deze safari's wordt iedere dag een ander wintersportgebied aangedaan, onder begeleiding van een langlaufinstructeur. KRAS biedt ook combinatiereizen, waarbij de deelnemers dagelijks de keuze tussen het langlaufen, wandelen of skiën maken. Voor wie wel van de sneeuw wil genieten, maar op de piste niet tot zijn recht komt, heeft KRAS de wintersfeerreizen ontworpen. Dit zijn achtdaagse, compleet verzorgde busreizen met elke dag een andere excursie. Natuur en cultuur staan hierbij centraal.



Ingezonden persbericht