Gemeente Gilze en Rijen

CDA-politici op werkbezoek in Gilze Rijen en Tilburg

Een grote afvaardiging van bijna 20 Brabantse CDA-politici uit de landelijke, provinciale en plaatselijke politiek was vrijdag 7 september op werkbezoek in Gilze Rijen en Tilburg. De gemeente Gilze Rijen bracht tijdens het werkbezoek twee actuele thema's onder de aandacht van de CDA-politici.

Wethouder Starreveld informeerde de aanwezigen op indringende wijze over de spoorwegproblematiek in Rijen. De wethouder vroeg aandacht voor het aantal treinen (ruim 380) dat per dag over het baanvak Breda-Tilburg rijdt, de geluidshinder en de risico's die het vervoer van gevaarlijke stoffen over het baanvak met zich meebrengt. Starreveld maakte gebruik van video-opnames en liet de aanwezigen horen wat het is om een trein langs te horen razen die 100 decibel geluid produceert.

Burgemeester Roep was met overste Goote de gastheer van het gezelschap op de vliegbasis. De burgemeester vertelde de aanwezigen hoe de vliegbasis en de gemeente samenwerken op het gebied van externe veiligheid. Overste Goote praatte het gezelschap bij over de uitbreiding van de vliegbasis. Hiervoor vinden op dit moment veel bouwactiviteiten plaats op de basis.

Het werkbezoek maakte deel uit van een reeks werkbezoeken die de Kamerleden afleggen in de provincie Brabant. Jaarlijks organiseren de Brabantse CDA-Kamerleden gezamenlijk, dus los van individuele werkbezoeken, in elke Brabantse regio een werkbezoek.