Nieuwe Herfst & Helder vestiging geopend in Breda


Van Hassel Verf Breda biedt technisch advies aan schildersbedrijven in regio Brabant

BREDA, 20070907 -- Schildersbedrijven in West-Brabant kunnen voor professionele ondersteuning voortaan terecht bij Van Hassel Verf in Breda. De splinternieuwe groothandelsvestiging van Verf- en Vernisfabrieken Herfst & Helder B.V. opende op 3 september haar deuren. Door het fuseren van verfgroothandels stonden service en technisch advies in de regio steeds meer onder druk. Van Hassel Verf vult dat gat nu op door, naast hoogwaardige producten, ook weer de gewenste service en technische know-how te bieden. Eerder dit jaar openden vier andere vestigingen al hun deuren in Harderwijk, Den Helder, Purmerend en Vlaardingen.

Achter de splinternieuwe gevel van Van Hassel Verf aan de Neerloopweg 1 a in Breda schuilt een enorme ervaring. Eigenaar Rudolf van Hassel is namelijk al vele jaren vertrouwd met de handel in professionele verven en aanverwante producten. Zo was hij onder meer twaalf jaar werkzaam voor De Rooij Coatings. "Schildersbedrijven in deze regio kennen mij al en weten welke hoge eisen ik stel aan producten en ondersteuning. Dat ik nu mijn eigen groothandel start, komt voort uit de fusiegolf onder verfgroothandels. Door bezuinigingen kunnen ze niet meer de service en verftechnische advisering bieden die vooral kleine en middelgrote schildersbedrijven in deze regio zo nodig hebben."

Optimale ondersteuning
De goede service waarmee Van Hassel Verf zich onderscheidt komt onder andere tot uitdrukking in de korte levertijden. "Producten die voor negen uur 's ochtends worden besteld, hebben we dezelfde dag nog in huis", garandeert Rudolf van Hassel. "En als er problemen zijn, dan rijd ik er even heen." Daarnaast biedt hij onder andere ook bestekservice en kleuradviezen.
Op werkdagen kunnen professionele schilders bij hem terecht tussen half acht en vijf uur. Zijn vestiging is goed bereikbaar en bevat een breed scala `paint' en `no-paint' producten, tot steigers aan toe. "Ik wil alleen producten van hoogwaardige kwaliteit verkopen, en daarbij nemen de verven en lakken van Herfst & Helder een A-positie in. Hun kwaliteit is bewezen en daarom lever ik zowel hun verfproducten voor buiten als binnen. Verder kan ik terugvallen op de technische know-how van Herfst & Helder, zodat ik mijn klanten optimaal technisch kan adviseren."

Duurzame toepassingen
Menig monumentaal pand in Nederland ontleent haar uitstraling aan de toepassing van een verf of lak van Herfst & Helder. Zo draagt de producent met haar ruim 130 jaar ervaring bij aan de duurzame bescherming van het nationale erfgoed. Toch is de toepassing van Herfst & Helder producten niet beperkt tot onderhoud aan oude, bijzondere gebouwen. De hoogwaardige verven en lakken voor binnen en buiten zijn ook geschikt om onder meer (nieuwbouw)woningen langdurig te beschermen. Dat sluit aan bij de behoefte van projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en andere gebouweigenaren om hun panden duurzaam te bouwen en te onderhouden. Herfst & Helder ziet die behoefte toenemen en speelt daarop in door meer verkooppunten te creëren.

Dichtbij
Van Hassel Verf in Breda is de nieuwste vestiging in de ambitieuze uitbreiding van het distributienetwerk van Herfst & Helder. Eerder dit jaar openden vier andere vestigingen al hun deuren in Harderwijk, Den Helder, Purmerend en Vlaardingen. Sinds de start in 1875 heeft de fabrikant zich ontwikkeld tot een toonaangevend specialist in verven en lakken. Met de nieuwe vestigingen maakt Herfst & Helder haar producten en expertise voor meer schildersbedrijven en professionele gebouweigenaren toegankelijk.