Ingezonden persbericht


Opening expositie Holland 2050 op vrijdag 7 september

Op drie locaties in Wageningen laten 7 kunstenaars uit Gelderland, vanaf vrijdagavond 7 september zien wat ze bij het jaartal 2050 denken en voelen. Deze unieke expositie, georganiseerd door het Platform Beroepskunstenaars uit de universiteitsstad, kent een bijzondere start.

Om 19 uur verzamelen (alleen) genodigden zich in het Heerenstraat Theater te Wageningen, om te kijken naar de documentaire The Year Zero, van filmmaker Wiek Lenssen, over de Maya-profetieën. Hierbij zal de filmmaker zelf ook aanwezig zijn om vragen uit het publiek te beantwoorden. Daarna volgt de officiële opening van de tentoonstelling. De opening vindt plaats in het schitterende kerkje van de Doopsgezinde Gemeente in Wagenigen, waar ook een deel van de expositie te zien is. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk.

Daarna, rond 23.00 uur, verplaatst de bijeenkomst zich naar de expositieruimte Flex in Wageningen, om de rest van de tentoonstelling te zien. Tijdens winkeltijden is een deel van de expositie te bezichtigen in boekhandel Kniphorst, waar in de maand september tweemaal een publieksactiviteit gehouden wordt.

Dankzij enkele subsidiegevers en sponsoren konden voor deze expositie enige bijzondere werken gemaakt konden worden.


---

Noot voor de readactie:
Voor meer informatie op www.holland2050.com
Of via Paul Dunki Jacobs, info@holland2050.com, telefoon: 06 228 651 81