Ingezonden persbericht


Persbericht Keistadfeesten 7, 8 en 9 september 2007

De 38e editie van de Keistadfeesten biedt wederom alle Amersfoorters iets om van te genieten In het weekend van 7, 8 en 9 september vinden de jaarlijkse Keistadfeesten plaats. De Keistadfeesten bieden een gevarieerd programma, voor en door Amersfoorters van alle leeftijden en alle culturen. Al zappend door de binnenstad vindt elke bezoeker een activiteit naar zijn of haar zin. Kortom: spetterend veel Muziek, Internationaal Straattheater, een Grachtenfestival, Markten, Clowns en verrassingen!

Vrijdagavond 7 september 21.00 ­ 24.00 uur

Groenmarkt
"Groenmarkt Keistad Live Festival"
Er leeft heel wat op het gebied van livemuziek in de Keistad. Het Groenmarkt Keistad"Live"Festival laat een selectie zien van Amersfoortse bands met verschillende muziekstijlen. De avond wordt afgesloten met een spetterend optreden van een Amersfoortse "All Star"-formatie!

Zaterdag 8 september 12.00 ­ 19.00 uur

Keistadfeesten Internationaal Straattheaterfestival. Ofwel KIS. En om te zoenen is het programma van 2007 zeker. De samenwerking tussen de Keistadfeesten en Amersfoorts Theater Terras brengt dit jaar een verrassende mix van voorstellingen op een zeer hoog niveau. Lopend door de straten van de binnenstad en op verschillende plekken kunt u genieten van de meest uiteenlopende voorstellingen. En... voor het eerst Nederland te zien: La Famille Goldini en Banc Publique uit Frankrijk Met om 17.00 uur de grote finale op Lieve Vrouwekerkhof, door het Belgische SHAKE THAT (winnaars van zowel de publieksprijs als de juryprijs van het ISTF Gent) en om 18.00 uur het toefje op de taart: Leandre & David uit Spanje met "PLAY" !! KIS is speciaal voor de Keistadfeesten geprogrammeerd door Amersfoorts Theater Terras.

Open monumentendag
De hele dag zijn de monumenten open en toegankelijk voor het publiek. Thema: Monumenten van de twintigste eeuw.
(Info VVV Amersfoort en www.openmonumentendag.nl

Dag van de Amateurkunst
Op veel plekken in de stad zoals de Aegtenkapel en de kerken aan het Zand zullen meer dan 30 amateurtoneelgroepen, muziekkorpsen en koren optreden. (info www.bureaukunsteducatie.nl)

Treublaan 5a · 3818 XA Amersfoort Tel/Fax: 033 ­ 465 9933 · info@keistadfeesten.nl www.keistadfeesten.nl

Muziek op straat 14.00 -17.00 uur
En op straat in de binnenstad, o.a. bij de Kei!! kunt u de jubilerende Valleibloazers tegenkomen en/of hun gasten De Amerblaozers, De Rotdweilers en de Eierjongens.

Muziek op zaterdagavond 8 september

Lieve Vrouwekerkhof

- 21.00 ­ 23.00 uur Amberroots Een super swingende, spetterende, vrolijke en enthousiaste band. www.amberroots.nl

- 23.00 ­ 01.00 uur DJ Rose.
Haar single staat deze week bij Veronica de Lekkerste en vanaf 15 augustus rolt ze de charts in. Live speelt ze voor de Keistadfeesten in volledige bezetting. www.djrose.nl

Hof
21.30 ­ 01.00 uur DJ ARARA met haar unieke show met Miss Vikakova MC/Vocalist www.myspace.com/djarara en www.vikakova.nl

Groenmarkt

- 17.00 ­ 19.30 uur. Een jubileumoptreden van de Valleibloazers ondersteund door de Rotweilers uit Bemmel en de Eierjongens uit Winterswijk.

- 21.00 ­ 01.00 uur De Valleibloazers spelen samen met hun gasten: PoP-Rockband QNA een Dance-act van 303F en later op de avond een unieke Mysteryquest

Korte- Langegracht
21.00 ­ 01.00 uur Grachtenfestival
De Keistadfeesten zijn een nieuw evenement rijker! Vier podia, en heel veel acts, op of aan de grachten! Cultureel Podium De Kelder organiseert de eerste editie van het Grachtenfestival. Met o.a. Tribute 2 Bob Marley, Internationals (BE), Bjorn van Rozen*, This Leo Sunrise, You MeElectricity, Mauve, El Mariachi en het Hallehuiskoor.
Meer informatie: www.podiumdekelder.nl
Grachtenfestival is een samenwerking van De Kelder, Keistadfeesten, Per Expressie.

Zondag 9 september van 12.00 uur tot 17.00 uur

Marktstad, de hele binnenstad een groot feest met kramen op de Langestraat, Utrechtsestraat, Arnhemsestraat, met een draaimolen op de Varkensmarkt en:

ClowntjesHof, groots kinderspektakel op de Hof
Al jaren is ClowntjesHof een vast hoogtepunt in het programma van de Keistadfeesten. Op zondagmiddag toveren clowns de Hof om tot een vrolijk feest voor jong en oud. Dertig clowns staan klaar om alle kinderen een leuke middag te bezorgen.
---

Vervolg zondag 9 september

Groenmarkt tussen 12.00 ­ 17.00 uur
Een muzikale verrassing...

Kunstmarkt op het Lieve Vrouwekerkhof
Na het succes van de vorige jaren groeit de Kunstmarkt langzaam uit haar voegen. Op het plein staan meer dan 74 kramen waar kunstvoorwerpen te bewonderen en te koop zijn op het gebied van schilderkunst, keramiek, textielkunst, edelsmeden, beeldhouwers, staalkunst, viltwerkers, houtsculpturen, boetseren, natuurfotografie etc.

Voor de motorliefhebbers de Jaarlijkse Custom Show, georganiseerd door de Confederates achter de Hema.

Meer informatie
Wilt u meer weten, surf dan naar www.keistadfeesten.nl Ook voor wijzigingen c.q. updates van het programma.

(

Ingezonden persbericht