Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kindermiddag met o.a. theatervoorstelling Kleine Louis en Jazz i.s.m. Koorenhuis.

Op 7 & 8 september zal voor de tweede keer Pure Jazz plaatsvinden in het culturele hart van Den Haag: Lucent Danstheater, Studio3, Theater aan het Spui, Mercure Hotel en het Spuiplein. Ook de tweede editie wordt weer gekenmerkt door Oorsprong & Inspiratie. Nieuwe wegen in de jazz!! Ook aan het jongere publiek is gedacht. Op de zaterdagmiddag is er een speciaal programma samengesteld, gratis toegankelijk voor alle leeftijden! Met o.a. de muzikale theatervoorstelling Kleine Louis en Jazz in samenwerking met Koorenhuis.

KLEINE LOUIS
Rode draad in dit verhaal is de jeugd die trompettist Louis Armstrong doorbracht in New Orleans en die later wereldberoemd zou worden als groot entertainer en grondlegger van de jazzmuziek. Als Kleine Louis wandelt hij door het verhaal dat begint bij zijn culturele achtergrond; Afrika.

Kleine Louis is een spetterende en swingende voorstelling, gebracht door een gezelschap topmusici onder aanvoering van trompettist/zanger Michael Varekamp en verteller/saxofonist Rolf Delfos.

JAZZ i.s.m. KOORENHUIS
De laatste jaren fungeert het Koorenhuis meer en meer als kweekvijver voor jong talent uit de Haagse regio. De jongeren weten kwaliteit te koppelen aan inzet en gedrevenheid om alles uit de muziek te halen.

Zaterdag 8 september
Theater aan het Spui, Den Haag, 13.00 - 17.30

Meer informatie kunt u vinden op de website: www.purekids.nl of www.purejazz.nl/programma.kids.asp