Gemeente Lelystad

Burgemeester Horselenberg brengt werken in op kunstveiling

Tijdens de grote kunstveiling in het Nieuw Land Erfgoedcentrum, vrijdag 7 september vanaf 20.00 uur, kan er geboden worden op twee fraaie schilderijen op acrylbasis van burgemeester Margreet Horselenberg.

Kleurrijk en indringend

De Lelystadse burgemeester is al jaren een enthousiast schilderes en heeft recent geëxposeerd in het clubgebouw van de Golfclub Flevoland. De twee schilderijen, met als titel Gletsjer en Explosie zijn kleurrijk en indringend. Ze geven een beeld van de expressionele vaardigheid van Margreet Horselenberg, die zowel vanuit haar eigen waarneming als vanuit haar fantasie met forse beelden uiting geeft aan haar emotionele gevoelens.

Collectie

De twee werken maken deel uit van een prachtige collectie kunst van in totaal bijna 80 schilderijen in olieverf en acryl, gouaches, etsen, zeefdrukken, pentekeningen, fotografische en digitale kunstvormen. Daarbij zijn werken van vooraanstaande kunstenaars als Menno Baars, Robert Bosari, Elsa Blaaser, Jan Schilder, Aat Veldhoen, Martine Bakker en Peter Koelman.

Catalogus

Veilingmeester Gilbert Bastiaansen en zijn beide veilingassistenten oud-burgemeester Chris Leeuwe en commissaris van de Koningin in Flevoland Michel Jager brengen de kunstwerken in vier ronden onder de hamer. Aan de balie van het Nieuw Land Erfgoedcentrum, de balie van het Stadhuis, bij De Kubus (kunstuitleen) en bij de Lelystadse Amateur Kunstenaarsvereniging is gratis een catalogus van de veiling verkrijgbaar.

---