Ingezonden persbericht


Persbericht
Den Haag, 29 augustus 2007
Pure Jazz .

Met zes verschillende locaties in het culturele centrum van Den Haag en een ijzersterke line-up van meer dan 150 artiesten wil Pure Jazz de harten van het festivalpubliek veroveren. Op 7 en 8 september zal de omgeving van het Spuiplein twee dagen het toneel zijn van jazz, spoken word, comedy en wereldsterren zoals OLETA ADAMS, NEW YORK VOICES EN BENNY GOLSON.

COMEDY, SPOKEN WORD & JAZZ
Een nieuwe trend ontstond onlangs in comedyclub Toomler: Comedians die zingen. Hans Teeuwen kwam als eerste 'uit de kast', daarna zouden er nog vele volgen. Pure Jazz heeft de Comedy Train en de vaste band van Bas van Lier (jazzhost in Toomler) gestrikt om een aantal bijzondere comedians te begeleiden: Steef Cuypers, Henry van Loon en Nico van der Knaap. Zij zullen tevens optreden als Stand-up Comedian. Naast Comedy is er ook van alles te beleven op het gebied van spoken word. Pure Jazz is verheugd Kees van Kooten en Corrie van Binsbergen te mogen aankondigen, net als de primeur van Jules Deelder & New Cool Collective. Nooit eerder stonden zij samen in deze vorm op het podium en later dit jaar zullen zij een tournee maken door het land. Ook is er extra aandacht voor rap & hip hop op zoek naar raakvlakken met de Jazz; Andy Ninvalle, Ben Westbeech, Homer MC, D.N.A. en Def P zullen op verschillende podia te vinden zijn.

SIGNING JAZZ
Onlangs heeft de Volkskrant samen met Hans Dulfer een cd-box uitgebracht: 'The Best of Blue Note, selected by Hans Dulfer'. De beste 10 Blue Note Jazz cd's, volgens Hans Dulfer. Deze cd-box zal Hans speciaal op Pure Jazz in de foyer van Theater aan het Spui signeren na zijn optreden op 7 september in de kleine zaal van 23.30u tot 01.00u.

PRESENTING JAZZ
De line-up ziet er dit jaar weer super uit en is overzichtelijk geprogrammeerd op podia zoals Toomler Café, Appletree Café en JazznotJazz. De programmering heeft tot zeer lovende reacties geleid. Ook onze posters, flyers en magazine krijgen lovende kritieken, uiteraard mede dankzij de onderscheidende vormgeving.

SELLING JAZZ
Pure Jazz heeft in diverse steden voorverkoopadressen waar dagkaarten en passe-partouts te koop zijn: Amsterdam: Rush Hour Records / Concerto

Den Haag: Haags Uitburo / Jazzcenter / Paagman / Plato

Leiden: Plato / Kooyer Selexyz

Rotterdam: It-Records / Plato

Utrecht: De Jazzwinkel / Plato

Zoetermeer: Cotton Company
Via het Haags Uitburo kunnen kaarten ook telefonisch worden besteld: 0900 82 82 999 Kijk voor de adressen, telefoonnummers en het bestellen van kaarten op www.purejazz.nl

Een dagkaart voor Pure Jazz kost E 27,50 en een passe-partout E 50,-. Een kaart geeft toegang tot alle concerten, zonder toeslagen.