Ingezonden persbericht


Persbericht 30 - 8- 2007

Helden in Herenplaats

Groepsexpositie van 7 september tot en met 4 november 2007 De opening maakt deel uit van het festival De Wereld van Witte de With.


- Opening
vrijdag 7 september, 17.00 uur.

- Optredens van Het Rotterdams Symphonisch Blaasorkest met heldenthema's in de muziek op zaterdag 8 en zondag 9 september van 15.00 tot 16.00 uur.
- DJ Boris Ross, met lounge en minimal techno
zaterdag 8 en zondag 9 september, 13.00 tot 17.00 uur.
- Superman en Pipi Langkous
Altijd al als Superman of Pipi Langkous door het leven willen gaan? Laat u dan tijdens dit weekend als deze held/heldin fotograferen!

De kunstenaars van Atelier Herenplaats beelden hun persoonlijke helden uit. Livia Dencher graaft haar helden op uit de Griekse oudheid, Johanneke van Nus en Louisa Guardia vinden hun held in Jezus, de helden van Celeste Versluis komen uit haar ideale wereld, Wouter Valentijn toont zijn anti-helden in collagevorm, Merlijn Korner kickt op Manga vrouwen,
Ben Augustus vindt het in alle naakte vrouwen,
Hein Dingemans schildert een superelf,
Louisa Schot ziet haar helden overal en
Wendell Kherwen is zijn eigen held.

Galerie Atelier Herenplaats is gespecialiseerd in Outsider Art en neemt hiermee een unieke plaats in de Rotterdamse kunstwereld in. In 15 jaar heeft Herenplaats zijn naam gevestigd en zijn vele projecten gerealiseerd, waaronder uitwisselingen en samenwerking met andere kunstenaars, binnen- en buitenlandse reizen en exposities. Meer informatie over Atelier Galerie Herenplaats kunt u vinden op onze website: www.herenplaats.nl

Voor meer informatie, beelden of een interview met de organisatie en kunstenaars kunt u contact opnemen met:

Galerie Atelier Herenplaats
Contactpersoon: Frits Gronert en Richard Bennaars
Tel: 010 2141108
Adres: Schiedamse Vest 56-58
3011 BD Rotterdam
atelier@herenplaats.nl
www.herenplaats.nl
Open: maandag tot en met vrijdag 13-17 uur