Gemeente Deurne

04-09-2007

Feestelijke opening door wethouder Lemlijn op vrijdag 7 september om 14.30 uur

Burgerinitiatief leidt tot realisatie hondenvrijloopgebied

Op vrijdag 7 september opent wethouder Nicole Lemlijn om 14.30 uur het hondenvrijloopgebied aan de Jules de Cortestraat. U bent van harte welkom met of zonder hond om hierbij aanwezig te zijn. Het gebied wordt aangeduid met borden. Het hondenvrijloopgebied is gerealiseerd naar aanleiding van een burgerinitiatief dat door 96 bewoners bij de gemeenteraad van de gemeente Deurne is ingediend. Zij stelden voor om vier deelgebieden in de wijk De Vennen als één vrijloopgebied voor honden aan te wijzen.

Vanaf 7 september gelden de volgende regels op het hondenvrijloopgebied.
Het is een hondenvrijloopgebied en dus geen hondentoilet. Dit houdt in dat hondenbezitters verplicht zijn de hondenpoep zelf op te ruimen. Binnen het hondenvrijloopgebied mogen honden los lopen. Bij het verlaten van het gebied moet de hond weer aangelijnd worden.

Het burgerinitiatief is op 19 september 2006 geaccordeerd door burgemeester en wethouders. Vervolgens hebben de wijkraad, initiatiefnemer en bezwaarmaker op 1 mei 2007 overleg gehad. De wijkraad heeft positief ingestemd met het realiseren van het vrijloopgebied mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Zo moeten de hondenbezitters goed geïnformeerd worden over de geldende regels en moet er handhavend opgetreden worden als de regels niet worden nageleefd. Verder is afgesproken dat er na een half jaar door de betrokken partijen geëvalueerd wordt. Als na een jaar blijkt dat er sprake is van teveel overlast , worden de borden verwijderd en moeten honden weer aangelijnd worden.