Ingezonden persbericht


Persbericht
Den Haag, 6 september 2007
Dit weekend: PURE JAZZ

Met nog één dag te gaan, zijn de voorbereidingen voor Pure Jazz 2007 zo goed als voltooid. Zangeres Oleta Adams is inmiddels in Nederland aangekomen en heeft vandaag haar eerste repetitie met trompettist Philip Harper gehad. Zaterdag aanstaande zullen zij voor het eerst samen het podium betreden!

Oleta Adams treedt op beide festivaldagen op, en is erg enthousiast over Pure Jazz en over de wens van het festival dat zij met haar trio een intiem optreden verzorgt met nummers van onder andere Billie Holiday en Ella Fitzgerald.

Pure Jazz zal plaatsvinden op 7 en 8 september op en rond het Spui in Den Haag met podia in het Lucent Danstheater, Studio3, Mercure Hotel en Theater aan het Spui.

PURE JAZZ
Niet alleen Oleta Adams maakt zich op voor een weekend vol met pure muziek. Levende legende Benny Golson zal op de tweede editie van Pure Jazz een ode brengen aan zijn vroegere vriend en belangrijkste tenorsaxofonist van de twintigste eeuw, John Coltrane. Ook Philip Harper zal een ode brengen aan deze ruim veertig jaar geleden overleden jazzmuzikant.

Speciaal voor 'Jazz & Words' zal Kees van Kooten voorlezen uit zijn eigen boeken, hij zal muzikaal begeleid worden door Corrie van Binsbergen. Jules Deelder en New Cool Collective zullen ook in het teken van 'Jazz & Words' hun première beleven. Niet alleen schrijvers komen aan het woord, de rappers Def P., Andy Ninvalle en DNA staan klaar om te laten zien wat zij in huis hebben. Ook wordt er dit jaar voor het eerst samengewerkt met de Comedy Train en Toomler in het programma Jazz & Comedy! Pure Jazz zorgt niet alleen voor verassende combinaties, het gesproken woord en muziek of intieme optredens, dansen is ook een optie: Jazzanova zal op vrijdag drie uur lang zorgen voor opzwepende (jazz) muziek. Jazzanova's voorliefde voor deep jazz en modern beats leidt tot een samensmelting van bijna alle muziekgenres.

SELLING JAZZ
Pure Jazz heeft in diverse steden voorverkoopadressen waar dagkaarten en passe-partouts te koop zijn: Amsterdam: Rush Hour Records / Concerto

Den Haag: Haags Uitburo / Jazzcenter / Paagman / Plato

Leiden: Plato / Kooyer Selexyz

Rotterdam: It-Records / Plato

Utrecht: De Jazzwinkel / Plato

Zoetermeer: Cotton Company
Via het Haags Uitburo kunnen kaarten ook telefonisch worden besteld: 0900 82 82 999 Kijk voor de adressen, telefoonnummers en het bestellen van kaarten op www.purejazz.nl

Een dagkaart voor Pure Jazz kost E 27,50 en een passe-partout E 50,-. Een kaart geeft toegang tot alle concerten, zonder toeslagen.

PARTNERS IN JAZZ
Pure Jazz partners zijn: Omroep West, Concertzender, Apple Tree, Jazzwinkel, gemeente Den Haag, KPMG, Jumbo Supermarkten, Koninklijke BAM Groep, AM Wonen, Arrow Jazz FM, Den haag FM, FPPM, Fonds 1818, Lira Fonds, Casema Cultuur fonds en de magazines Jazz en OOR.