Gemeente Haaksbergen

Marijke van Beek wordt burgemeester

Wethouder Marijke van Beek Wethouder Marijke van Beek wordt vrij zeker de nieuwe burgemeester van de Noord-Groningse gemeente Eemsmond. Donderdagavond 6 september besloot de gemeenteraad van Eemsmond unaniem om haar bij de minister van Binnenlandse Zaken voor te dragen voor die functie.
Ze was enorm blij toen ze direct daarna een telefoontje vanuit Uithuizen (de hoofdplaats van Eemsmond) kreeg.

Marijke van Beek is sinds 2002 wethouder in onze gemeente. Daarvoor bekleedde ze diverse functies in de zorgsector.

Verwacht wordt dat Marijke van Beek in de tweede helft van november wordt geinstalleerd als burgemeester van Eemsmond Ze wordt daar de opvolger van Gerard Renkema, die in april van dit jaar burgemeester van het Gelderse Nijkerk werd.

Volgens Radio Noord - die het bericht donderdagavond meteen al wereldkundig maakte - omschreef de vertrouwenscommissie van de Eemsmondse gemeenteraad Marijke van Beek als 'een kundig en krachtig bestuurder en een open en enthousiaste persoonlijkheid'.

De gemeente Eemsmond ligt in het uiterste noorden van Groningen telt ongeveer 16.500 inwoners. Het gemeentehuis staat in Uithuizen dat met iets meer dan vijfduizend inwoners het grootste dorp in de gemeente is. Andere plaatsen zijn onder meer Uithuizermeeden, Roodeschool, Doodstil, Warffum en Usquert. De gemeente beslaat een totale oppervlakte van ruim 55.000 hectare. Maar daarvan is ruim 36.000 hectare water, want ook een deel van de Waddenzee - met de eilandjes Rottum en Rottumerplaat - valt onder de gemeente Eemsmond.