Gemeente Aalten


07-09-2007
Aalten heeft Wmo-raad
Wethouder Ostendorp heeft leden op 4 september geïnstalleerd.

Op 1 januari 2007 is de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ingevoerd. Deze wet moet er voor zorgen dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. In een beleidsnota wordt vermeld hoe wij hieraan inhoud gaan geven, maar dat doen wij niet alleen. Door het instellen van een Wmo-raad worden ook inwoners en instanties betrokken.

Installatie Wmo-raad
In het voorjaar hebben wij een oproep geplaatst voor het werven van leden en een voorzitter voor de Wmo-raad. Er hebben gesprekken plaatsgehad met de kandidaten en het college heeft onlangs de voordracht overgenomen. Tijdens de eerste bijeenkomst op 4 september heeft wethouder Ostendorp de leden geïnstalleerd. Hij wenste hen heel veel succes toe met hun werkzaamheden. De Wmo-raad bestaat uit de volgende mensen:
de heer J. Sietsma (onafhankelijk voorzitter), de dames M. Bolt-Keesmaat, T. Bongers-Roeterink, M. Kleinhesselink-Koskamp en W. Winkelhorst-van Engeldorp Gastelaars en de heren W. Bennink, R. Breuker, G. Exalto, H.J.A. Eijkelkamp, A.A.J. de Goey, G.H. ter Horst, W. Koskamp, J.W. Luimes en A. Neijssen. Er staat nog één vacature open voor het onderdeel buurten en kernen.

Wat doet de Wmo-raad?
De Wmo-raad geeft gevraagd en ongevraagd advies over alle beleidsplannen die de gemeente heeft met betrekking tot de in- en uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De leden kunnen worden beschouwd als vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke onderdelen zoals vrijwiligers/kerken, mantelzorgers, jongeren, senioren, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking enzovoorts. Het spreekt voor zich dat de Wmo-raad verzekerd is van goede sociale concacten onder de inwoners. De belangen van diverse doelgroepen worden onpartijdig beoordeeld. Uiteraard wordt u ook rechtstreeks betrokken bij onze plannen. In oktober organiseren wij hiervoor twee bijeenkomsten. U wordt te zijner tijd onder andere via onze website geïnformeerd over de data.