Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 07-09-2007

Geen ID kost tijd

BENSCHOP Een 35-jarige inwoner van Nieuwegein is donderdag aangehouden, omdat hij zich niet kon legitimeren. Even daarvoor, om 17.20 uur was de automobilist op het Benedeneind zuidzijde aan de kant van de weg gezet omdat hij geen autogordel droeg en 70 km/uur reed in plaats van de toegestane 50 km/uur. De man weigerde mee te werken om op een eenvoudige manier zijn identiteit vast te stellen en werd daarom aangehouden. Op het bureau is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken perendief

SCHALKWIJK Een 55-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg is donderdag op de Kanaaldijk Zuid aangehouden voor stroperij.

Omstreeks 15.45 uur zagen agenten een verlaten auto bij het Amsterdam-Rijnkanaal staan. Ze namen poolshoogte en zagen dat een man uit een boomgaard peren aan het plukken was. Hij had al twee grote tassen vol en had ze uit het zicht klaargezet. Hij liep weer terug naar zijn auto en stuitte op de agenten. De agenten zochten contact met de eigenaar van de boomgaard. Die gaf aan geen toestemming te hebben gegeven voor het plukken. De 55-jarige man rook bovendien naar alcohol en dus lieten de agenten hem blazen. Hij blies 505 ug/l waarvoor hij een rijverbod van vijf uur kreeg. De man is door zijn vrouw van het bureau opgehaald. De peren mocht hij uiteraard niet meenemen.

Gordelcontrole

HOUTEN Op de Poort heeft de politie donderdag een autogordelcontrole gehouden. Van 14.45 tot 15.45 uur werden twaalf automobilisten bekeurd.

Man aangehouden voor brandstichting

IJSSELSTEIN Een 25-jarige man uit IJsselstein is donderdag aangehouden omdat hij die dag een brandbaar voorwerp bij een supermarkt aan de Clinckhoeff naar binnen had gegooid.

Omstreeks 14.10 uur kreeg de politie de melding dat een man een brandbaar voorwerp ongeveer 20 meter de winkel had ingegooid. Het voorwerp richtte vrijwel geen schade aan. Het bleek dat de man die dag al drie keer eerder in de winkel was geweest en steeds was weggestuurd vanwege zijn vervelende gedrag. Zijn identiteit was bekend en agenten hielden hem later die dag aan. Hij is ingesloten. De zaak is in onderzoek.