Persberichten Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 07-09-2007

Verkeerscontrole

WOERDEN De politie heeft donderdag 6 september tussen 15.00 uur en 22.30 uur bij de op- afrit van de Rijksweg A12 een grote verkeerscontrole gehouden.

Agenten van de wijkteam Woerden/Harmelen en Oudewater/Montfoort waren present, maar ook diensten als de Verkeerspolitie en het Korps Landelijke Politie Diensten. De Verkeerspolitie Utrecht controleerde met het ANPR-voertuig (automatic number plate recognition) en het KLPD richtte zich specifiek op technische voertuigeisen. De agenten van de wijkteam controleerden vooral op alcoholgebruik en surveilleerden en controleerden bij hotspots van jeugdoverlast en diefstallen uit auto's.

Resultaten

In totaal werden 150 voertuigen en hun bestuurders gecontroleerd. Dit leverde 36 bekeuringen / processen-verbaal op voor onder andere het niet bij zich hebben van het rijbewijs, niet hebben van een rijbewijs, overbelading, afvallende lading, getinte ruiten, onjuiste verlichting, technische gebreken, niet dragen van de autogordel, te snel rijden, mobiel bellen, verlopen APK en overige ovrtredingen.

Het ANPR-voertuig scande 3270 voertuigen en haalde daar drie geschorste voertuigen uit, een bestuurder die een vonnis had openstaan, een bestuurder met een openstaande boete, een ingevorderd rijbewijs, twee aandachtsvestigingen en een bekende inbreker werd gecontroleerd.

Poging beroving

LINSCHOTEN Een 51-jarige man uit Linschoten is donderdagavond 6 september omstreeks 21.40 uur beroofd door twee onbekenden.

De man liep op de Strick van Linschotensingel en werd plotseling door twee jongens belaagd. Eén van hen dreigde met een mes. Het lukte de man om het mes af te pakken, waarna hij nog dreigementen te horen kreeg, maar de verdachten gingen er wel vandoor.

Signalement: twee blanke jongens van ongeveer 17 jaar oud, spraken goed Nederlands, beide droegen een capuchon over het hoofd. Een lange jongen met een hoekig gezicht droeg een grijze capuchon en een jongen van gemiddelde lengte droeg een rode capuchon.

De politie heeft de zaak in onderzoek en hoopt dat er getuigen zijn. Heeft u informatie, neemt u dan contact op met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844. Anoniem belt u met M: 0800-7000.

Inbreker aangehouden

BREUKELEN - Op het Zandpad heeft een bewoner donderdag 6 september een inbreker overlopen. De inbreker is aangehouden.

De politie kreeg om 17.50 uur een melding dat een bewoner van het Zandpad net was thuis gekomen en een inbreker had betrapt. De inbreker wist te ontkomen en de bewoner gaf een signalement door aan de politie. Agenten zagen een verdachte, die geheel aan het opgegegevn signalement voldeed, fietsen op het Zandpad. Toen de man de politie zag, sloeg hij af naar een perceel. De verdachte, een 49-jarige Utrechter, deed alsof hij de weg vroeg aan de bewoners daar en wilde heel nonchalant weer verder fietsen. Een motoragent hield de verdachte desondanks aan. Hij is in de boeien geslagen en ingesloten op het politiebureau. De zaak is in onderzoek.