Jellinek

JellinekMentrum en AMC de Meren blijven op fusiekoers 7-9-2007

JellinekMentrum en AMC de Meren houden vast aan de doelstelling om samen te fuseren. Dat is de uitkomst van een gezamenlijk bestuurlijk overleg op 3 september 2007.

Het besluit van de NMA (Nederlandse Mededingingsautoriteit) dat voor de fusie een vergunning wordt vereist, vormt geen aanleiding om van de fusiekoers af te wijken.

De bestuurders van AMC de Meren en JellinekMentrum blijven onveranderd van mening dat beide organisaties elkaar aanvullen en dat een fusie leidt tot kwaliteitsverbetering van de complexe, grootstedelijke ketenzorg. Een fusie van beide organisaties leidt tot een betere samenhang tussen forensische psychiatrie, acute psychiatrie, verslavingszorg en openbare geestelijke gezondheidszorg. Ook verwachten de organisaties het op curatie gerichte zorgaanbod samen beter vorm te kunnen geven.

Afgelopen augustus heeft de NMA bekend gemaakt de voorgenomen fusie tussen JellinekMentrum en AMC de Meren nader te willen onderzoeken tijdens een zogenoemd vergunningentraject. De vereiste aanvraag voor het vergunningentraject wordt in de komende weken opgesteld en bij de NMA ingediend. Ook worden de interne adviesaanvragen nog deze maand naar de Cliënten- en Ondernemingsraden gestuurd.

De Raden van Bestuur vertrouwen erop dat de bestaande goede contacten tussen JellinekMentrum en AMC de Meren in de komende tijd worden voortgezet en verder uitgebreid.

Namens JellinekMentrum, Namens AMC de Meren,

J.V. Muller, voorzitter Raad van Bestuur
M.L. Bot, voorzitter Raad van Bestuur