Gemeente Best

Ondertekening intentieovereenkomst Dijkstraten

Op donderdag 6 september heeft gemeente Best een intentieovereenkomst getekend met de betrokken marktpartijen voor het nieuwbouwproject Dijkstraten, te weten Van Bergen Geldrop BV, MGM Projectontwikkeling en woningcorporatie Domein. Het gaat hierbij om ongeveer 900 woningen die gebouwd worden in het gebied tussen de Parallelweg (spoor), de Oirschotseweg en de Ringweg. Het gaat in hoofdzaak om projectmatig gebouwde woningen. Er zal zowel voor gezinnen als voor ouderen en starters worden gebouwd. Naast vrije sectorwoningen met uiteenlopende vrij op naam-prijzen zal een deel van de woningen in de sociale huur worden gerealiseerd.

De partijen die de Intentieovereenkomst tekenen streven ernaar om uiterlijk op 1 maart 2008 een samenwerkingsovereenkomst af te sluiten, waarin wordt afgesproken op welke wijze daadwerkelijk kan worden gestart met de realisatie van het woongebied.

Informatieavond
Op 18 september aanstaande vindt een informatieavond plaats over de ontwikkeling van het woongebied Dijkstraten. De gemeente geeft u op deze avond alle informatie over het beeldkwaliteitsplan en het voorontwerp van het bestemmingsplan. Ook kunt u terecht met vragen. De bijeenkomst vindt plaats in de Burgerzaal van het gemeentehuis en begint om 19.30 uur.

Ter inzage
Met ingang van 19 september 2007 ligt het voorontwerpbestemmingsplan Dijkstraten gedurende zes weken ter inzage bij de Centrale balie in het gemeentehuis. Ingezetenen van de gemeente Best en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging hun inspraakreactie kenbaar maken omtrent het voorontwerpbestemmingsplan.

Het streven is om het ontwerpbestemmingsplan voor het einde van het jaar ter inzage te leggen en begin 2008 aan de gemeenteraad ter vaststelling aan te bieden. Vervolgens is er nog een bezwaarprocedure mogelijk bij Gedeputeerde staten van Noord-Brabant en de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op basis van het ontwerpbestemmingsplan en het door de raad vastgestelde plan kunnen de eerste bouwvergunningen worden aangevraagd en vooruitlopend op de goedkeuring van het bestemmingsplan door de provincie en de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden verleend (artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening)

Vanaf 19 september 2007 is het eveneens mogelijk om uw belangstelling voor een woning kenbaar te maken bij de woningbouwpartners. De contactadressen zullen vanaf deze datum zijn terug te vinden op de gemeentelijke website.