Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 07-09-2007

Woninginbreker aangehouden

DE BILT De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van een woninginbraak.

Rond 02.30 uur melde een getuige dat er werd ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat. Agenten troffen ter plaatsen de 29-jarige man aan in een steeg achter de woning. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de Utrechter wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Donderdagmorgen om 07.45 uur is bij een verkeersongeval een 24-jarige automobiliste uit Driebergen-Rijsenburg gewond geraakt. Zij reed op de Van Rijckevorselstraat en wilde afslaan de Hoofdstraat in. Op dat moment was er veel verkeer op de Hoofdstraat en kreeg zij van een automoblist voorrang om de kruising over te steken. De automobiliste zag hierbij een bus van Connexion over het hoofd met een aanrijding als gevolg. De Driebergse raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht.

Winkeldief

ZEIST Donderdagmiddag heeft de politie een 47-jarige man uit Zeist aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel van een supermarkt aan de Van Reenenweg zag dat de man goederen niet had afgerekend en schakelden de politie in. De man heeft een bekeuring gekregen.

Onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen rond 00.50 uur een auto hard rijden op de Faunalaan en besloten de automobilist te controleren. Bij deze controle bleek dat de man onder invloed was van alcohol. De Amersfoorter is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. De uitslag was 710 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van 8 uur en moest zijn rijbewijs inlevern. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.