Persberichten Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht, 07-09-2007

Diefstal met geweld

LEERSUM Op de Honingraat zijn donderdag 6 september twee mannen aangehouden die uit een winkel dure potjes crème hadden gestolen. Personeel van de winkel betrapte het duo om 17.10 uur toen een van de mannen 10 potjes in een mouw van zijn jas had gestopt. Toen de medewerkers de mannen wilden aanhouden, begonnen ze om zich heen te slaan en schoppen. De politie werd erbij gehaald en namen het tweetal mee naar het politiebureau. Daar zijn ze ingesloten voor nader onderzoek. Het gaat om een 38-jarige man uit Litouwen en een onbekende man. Hij zal waarschijnlijk aan de Vreemdelingenpolitie worden overgedragen ter vaststelling van zijn identiteit en verblijfstatus.

Aangehouden voor diefstal / heling

MAARN Op het station zijn twee mannen uit Amersfoort en Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal / heling van een auto.

Donderdag was bij een golfclub ingebroken in een auto. Getuigen hadden een signalement doorgegeven en dit was bekend bij alle surveillerende agenten. Twee agenten besloten s avonds een kijkje te gaan namen bij het treinstation en troffen daar om 21.10 uur twee jongens aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Vrijwel gelijktijdig meldde zich een andere getuige bij de politie; hij had gezien dat jongens een gestolen auto in de bossen hadden achtergelaten. Hier kwam wederom het signalement overeen. De 16-jarige jongen uit Amersfoort en de 17-jarige jongen uit Utrecht zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Hun ouders zijn in kennis gesteld.