Universiteit Nyenrode

Nyenrode MBA voor agribusiness

Breukelen - 7 september 2007 - Op 20 september start Nyenrode Business Universiteit binnen het NyVU Executive MBA programma met de nieuwe module Food-, Agri- en Hortibusiness.De agribusiness heeft een aandeel van ongeveer 10 procent in de Nederlandse economie en werkgelegenheid en op internationaal niveau is Nederland de op twee na grootste exporteur van agrarische producten en voedingsmiddelen. Met het toenemend belang van management van voedselveiligheid en de internationalisering van de agribusiness kunnen ambitieuze managers in deze sector bij Nyenrode terecht om aan de nieuwe, hogere eisen te voldoen. Nyenrode is de enige universiteit in Nederland die voor deze sector op MBA niveau onderwijs aanbiedt.

Net als de andere modules binnen het NyVu MBA programma, gaat deze module op MBA-niveau in op vraagstukken waarvoor managers, ondernemers en bestuurders in de voedselproductieketen (food en non-food) zich geplaatst zien. In het programma zullen veel gastdocenten en internationale gastsprekers optreden.

Kerndocent is prof.dr.ir. Siem Korver, bijzonder hoogleraar Food, Farming and Agribusiness aan de Universiteit van Tilburg en directeur Public Affairs van VION, een van de grotere internationaal opererende voedingsmiddelenconcerns. Programmadirecteur prof.dr. Marcel Creemers: We zijn erg blij met de komst van Siem Korver in het programma. Zijn inzichten in de markt, en kennis van mondiale ontwikkelingen, ketenintegratie en de consequenties voor organisatie en individu zijn van groot belang voor de academische en praktische inbedding van dit MBA.

Tot de gastsprekers behoren onder anderen dr. Klaus Dieter Borchardt, Deputy Head van het kabinet van Mariann Fisscher Boels (Europees Commissaris voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling), prof.dr. Cees Veerman oud-minister van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit, prof.dr. Hans van Trijp hoogleraar Marktkunde en Consumentengedrag Wageningen Universiteit & Research Center, drs. Abel Slippes CEO Sligro Food Group en dr. Carel van der Hamsvoort, directeur Food & Agribusiness Research & Advisory van de Rabobank.

Om het belang van dit nieuwe onderwijs in hun sector te onderstrepen, heeft het Nederlands Agribusiness Forum besloten op 20 september in kasteel Nyenrode bijeen te komen. Dit Forum is een platform van CEOs van een aantal leidende agri-business concerns in Nederland. Het forum is opgericht voor de ontwikkeling van gemeenschappelijke visies op sectoroverschrijdende themas, zoals duurzaamheid, kennis- en innovatiebeleid, Europees beleid en de WTO. De forumleden zullen die dag ook in discussie gaan met de deelnemers aan de opleiding.

Over het NyVu MBA programma De NyVU Executive MBA heeft een focus op Food en Finance en besteedt tevens aandacht aan coöperatief ondernemerschap. Het MBA programma is geaccrediteerd op nationaal, Europees en internationaal niveau (Ministerie LNV, Equis en AMBA). Het betreft een complete opleiding voor managers, ondernemers en bestuurders die werkzaam zijn bij organisaties binnen de food keten of die zich bezighouden met de financiering binnen deze sector. De opleiding bestaat uit negen modules die los te volgen zijn, maar als geheel de titel Master of Business Administration voor de deelnemers oplevert. De opleiding wordt gefaciliteerd door Nyenrode Business Universiteit en is een samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam. Een aantal van de kerndocenten is verbonden aan de universiteiten van Wageningen en Tilburg.

Het is nog mogelijk om in te schrijven voor de module Food-, Agri- en Hortibusiness. Meer informatie vindt u op de website http://www.nyenrode.nl/nyvu of is te verkrijgen bij Marc Dreuning, marketing manager NyVU Executive MBA: 0346-291422 of m.dreuning@nyenrode.nl.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op leidende functies in een internationale omgeving. Daarbij wordt grote waarde gehecht aan maatschappelijk bewustzijn en duurzaam ondernemerschap. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde, en NIVRA-Nyenrode verzorgt opleidingen op verschillende niveaus op het gebied van accountancy en controlling. Centraal in de onderwijsfilosofie van Nyenrode staat de combinatie van kennisoverdracht, praktijkervaring en ontwikkeling van sociale vaardigheden. Deze combinatie ziet de universiteit, en met haar het bedrijfsleven, als cruciaal voor het succesvol zijn in leidinggevende posities. Het Part-time MBA programma behaalde in juni 2006 een toppositie in Nederlandse ranglijsten en het International MBA programma stond in januari 2007 in de Financial Times Global MBA rankings top 100.

Nyenrode ontwikkelt daarnaast executive programmas voor het ambitieuze MKB en beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen. De Nyenrode Research Group coördineert het wetenschappelijk onderzoek van de universiteit, waarbij de toepasbaarheid van dit onderzoek nauwlettend in het oog wordt gehouden.

Zie voor meer informatie www.nyenrode.nl