Gemeente Drechterland


7-9-2007
eerste stappen nieuw centrum Hoogkarspel zichtbaar

presentatie ontwerpen tijdens De Toekomstmarkt

Donderdag 6 september 2007 presenteerde drie architecten hun plannen voor een vernieuwing van het centrum van Hoogkarspel. De schetsontwerpen kunnen we laten zien. Een uitgebreide presentatie van al het materiaal is zaterdag te zien tijdens De Toekomstmarkt.

De architecten
Na een intensieve procedure heeft de selectiecommissie er in juni drie architecten gekozen. We tonen de ontwerpen die ze hebben gepresenteerd. Hierbij dient te worden opgemerkt dat dit alleen de plaatjes zijn. Tijdens de presentatie hebben de architecten allemaal verteld hoe hun visie is ontstaan en welke gedachtegang er achter zat. Dat verhaal leest u binnenkort.

Claus en Kaan architecten:
het ontwerp door Claus en Kaan

Soeters en Van Eldonk architecten:
het ontwerp Soeters en Van Eldonk

De Zwarte Hond:

Het ontwerpschets van De Zwarte Hond

Deze drie bureaus hebben hun ontwerp nu gepresenteerd. Een jury die bestaat uit een raadslid, een collegelid en een deskundige op het gebied van architectuur beoordt de plannen. En ook u kunt hierbij een rol spelen.

Prijsvraag
Het centrum en het gemeentehuis is ook van u. Wij vinden het daarom belangrijk dat u als inwoner van de gemeente ook uw mening kunt geven over de ontwerpen. Dit kan tot en met 21 september 2007. Alle meningen worden gebundeld en met een verslag aan de raad aangeboden. Uw mening komt zo bij de afgevaardigde van de raad in de jury. Onder de reacties die aansluiten bij de keuze van de jury wordt een boek over architectuur verloot en de winnaar is eregast bij het slaan van de eerste paal.
Het is niet verplicht bij uw mening uw naam en adres op te geven maar als u kans wil maken op de prijs moet u dat natuurlijk wel doen. De trekking vindt plaats direct nadat de jury het winnende ontwerp gekozen heeft.

Uitspraak
Op 2 oktober 2007 komt de jury bij elkaar om te beslissen hoe het centrum van Hoogkarspel er uit moet gaan zien.

---