Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Gemeente en kringloopcentra tekenen intentieverklaring

Op woensdag 5 september is in Cultuurhuis Het Pleiade in Doorn een intentieverklaring ondertekend door wethouder Waltmann namens de gemeente Utrechtse Heuvelrug en door mevrouw W.M.A. Hoorn-de Vries van kringloopcentrum Veenendaal en de heer P.A.J. Broeders van kringloopcentrum Zeist.

De intentieverklaring maakt de weg vrij voor de kringloopcentra Veenendaal en Zeist om de nodige voorbereidingen in gang te zetten zodat per 1 januari 2008 herbruikbare goederen, oud ijzer en wit- en bruingoed, in de gemeente bij huishoudens ingezameld kunnen worden. Hierbij valt te denken aan de benodigde investeringen in materieel en personele capaciteit, maar ook het hiervoor geschikt maken van het gratis telefoonnummer 0800-KRINGLIJN.

Vanaf 1 januari 2008 wordt het huishoudelijke afval in alle dorpen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug op dezelfde wijze ingezameld. In de nieuwe inzamelstructuur willen de gemeente en de Kringloopcentra Veenendaal en Zeist samenwerken om meer herbruikbare materialen uit de afvalstroom te scheiden. Ook worden oude metalen en wit-en bruingoed door de kringloopcentra vanaf januari 2008 aan huis opgehaald.