Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 07/09

TILBURG, 7 september 2007

Politie verricht in totaal twee aanhoudingen in uitgaansgebied

TILBURG Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met de handhaving van de openbare orde in het uitgaansgebied van Tilburg hebben in totaal twee aanhoudingen verricht. De politie spreekt van een rustige dienst en een gemoedelijke sfeer op straat. Naast de aanhoudingen kregen twee centrumbezoekers een bekeuring voor wildplassen.

Rond de klok van 03.00 uur hebben agenten op de Paleisring twee Tilburgers van 22 en 23 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van openlijke geweldpleging. De mannen liepen samen met enkele anderen over de Paleisring. Daar ontstond een woordenwisseling met een andere groep mensen. Dit gesprek ontaardde in een vechtpartij waarbij beide verdachten enkele klappen uitdeelden. Toegesnelde agenten hielden de mannen aan. Op het bureau bleek dat er over en weer geslagen was. Het slachtoffer zag af van het doen van aangifte waarna het tweetal, na verhoor, op vrije voeten werd gesteld.

Politie houdt alcoholcontrole in de binnenstad van Tilburg

TILBURG De politie heeft gisteravond tussen 18.00 uur en 00.45 uur op onder andere de Spoorlaan en de Schouwburgring een alcoholcontrole ingesteld. In totaal zeven agenten namen van 450 passanten een blaastest op straat af. Er werden 6 arrestaties verricht. Naast de aanhoudingen kregen 7 verkeersovertreders een bekeuring voor onder andere niet handsfree bellen en technische gebreken.

Op het Korvelplein hebben agenten kort na middernacht een 34 jarige automobilist uit Drunen aangehouden. Tijdens controle bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau werd een ademtest afgenomen waaruit bleek dat hij 740 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Uiteraard werd zijn rijbewijs ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 8 uren mocht hij na verhoor het bureau verlaten.

Op de Schouwburgring controleerden agenten rond 00.15 uur een 34 jarige automobilist uit Tilburg. Ook hij verkeerde onder invloed van alcohol. Op het bureau wees de ademtest uit dat de man 320 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 2 uur mocht hij na verhoor vertrekken.

Gisteravond rond 23.30 uur blies een 22 jarige beginnende automobilist 230 ug/l nadat agenten hem op de Schouwburgring controleerden. Voorzien van een rijverbod van 4 uur mocht hij na verhoor vertrekken.

Een 65 jarige automobilist uit Helmond liep gisteravond rond 22.30 uur tegen de lamp nadat een indicatieve blaastest op straat aangaf dat hij teveel gedronken had. Agenten controleerden hem op de Schouwburgring. Op het bureau blies de man 330 ug/l.

Rond de klok van 22.30 uur controleerden agenten op de Schouwburgring een 53 jarige automobilist uit Oud Turnhout. Ook hij had teveel aan Bacchus geofferd. Een ademtest wees uit dat hij 530 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Op de Noordhoekring controleerden agenten gisteravond om 22.30 uur een 41 jarige Tilburgse automobilist. De man was betrokken bij een verkeersongeval. Op de Noordhoekring was hij, ter hoogte van de verkeerslichten met de Bredaseweg, met zijn auto tegen de achterzijde van een andere auto gereden, die voor het rode verkeerslicht stil stond. Onderzoek wees uit dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau blies hij 340 ug/l. De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Tilburgse winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG De politie heeft gistermiddag tegen 16.30 uur in een drogisterij op het Wagnerplein, twee Tilburgse vrouwen van 17 en 21 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van winkeldiefstal en bedreiging. Na verhoor mochten beiden, voorzien van een winkelontzegging, naar huis.

Een medewerkster van de winkel sprak het tweetal aan toen het alarm, bij het verlaten van de winkel, in werking trad. Onderzoek wees uit dat een niet betaald make-up product de veroorzaker was van het alarm. Toen de vrouwen hierover door de medewerkster aangesproken werd uitte de 21 jarige verdachte enkele bedreigingen in de richting van het personeel. Gealarmeerde agenten namen de verdachten over en brachten hen naar het bureau. Op het bureau ontkenden ze de diefstal.

Overbuurman steelt fiets

TILBURG Agenten hebben gistermiddag tegen 02.00 uur in een woning in de wijk Groeseind een 66 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van fietsendiefstal. Een 15 jarig meisje uit tilburg deed aangifte. De verdachte legde een bekennende verklaring af.

Gealarmeerde agenten namen poolshoogte in de wijk en werden aangesproken door het 15 jarige slachtoffer. Ze vertelde dat de overbuurman haar een fiets te koop aanbood. De fiets bleek haar eigendom te zijn die kort daarvoor was ontvreemd. De man bekende tegenover de agenten de diefstal te hebben gepleegd. Ook vertelde hij een fiets in de Hoefstraat te hebben weggenomen. Agenten troffen betreffende fiets in de brandgang naast zijn woning aan. De fiets is in beslag genomen.

Minderjarige jongens het slachtoffer van beroving

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving die gisteravond plaats vond in de Trouwlaan. Twee Tilburgse jongens werden daarvan het slachtoffer. Een van hen, een 12 jarige jongen deed aangifte.

Het slachtoffer werd in het Stadspark aan de Nieuwstraat aangesproken door een onbekende man. Het lukte de verdachte het slachtoffer en een even oud vriendje mee te lokken naar de Trouwlaan. Op een afgelegen plek bedreigde hij beide jongens met een mes. Een van de slachtoffers overhandigde de man zijn GSM. Na de bedreiging fietste de verdachte weg in de richting van de Korvelseweg.

Politie deelt 9 bekeuringen uit tijdens rood licht controle

TILBURG Agenten stelden vanmorgen tussen 08.00 uur en 08.45 uur een rood licht controle in op de kruising Ringbaan West met de Tongerlose hoefstraat. Er werden in totaal 9 bekeuringen uitgedeeld. Eén bromfietser en acht fietsers negeerden het rode verkeerslicht en staken de kruising over. Door rood rijden is één van de vijf speerpunten waarop de politie extra controleert. Verkeerslichten staan op gevaarlijke of drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen.

Vrijwilligers buurtpreventieteam helpen onwel geworden man

TILBURG Vrijwilligers van het buurtpreventieteam troffen gistermiddag tegen 16.00 uur op de Melisseweg een 57 jarige Tilburger aan. De man wilde zijn bromscooter naar huis duwen en was tijdens die actie onwel geworden. Het buurtpreventieteam kwam direct in actie en bekommerde zich om de Tilburger. Gealarmeerde medewerkers van de ambulancedienst namen de zorg over en brachten de man naar het ziekenhuis.

Auteur: Desiree Brabers