Nederlands Jeugdinstituut


Persuitnodiging Xplore Xperienced

Tijdens de bijeenkomst Xplore Xperienced, aanstaande maandag 10 september, delen jongeren die met subsidie van Xplore op stage of uitwisseling naar een ontwikkelingsland zijn geweest hun ervaringen. Ook gaan de jongeren in debat met Mariko Peters (GroenLinks) over de effecten van hun stage of uitwisseling. De resultaten van het debat worden door de jongeren als aanbevelingen aan minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking aangeboden.

Ervaringen delen
De jongeren tonen hun belevenissen op allerlei manieren, zoals discussies, films, gedichten, raps, een modeshow en workshops. Zon 70 jongeren gaan in debat met Mariko Peters van GroenLinks over het effect van hun stage of uitwisseling op henzelf, op hun omgeving en op het ontwikkelingsland waar ze zijn geweest.

Ambassadeurs voor ontwikkelingssamenwerking
Het subsidieprogramma Xplore loopt tot en met 2008 en leverde tot nu toe al meer dan 4.000 nieuwe ambassadeurs voor
ontwikkelingssamenwerking op. Zij bereikten samen een half miljoen mensen. De jongeren delen namelijk bij terugkomst hun ervaringen en hun visie op ontwikkelingssamenwerking en armoedebestrijding met minstens 150 andere Nederlanders.

Xplore
Het subsidieprogramma Xplore werkt aan draagvlakversterking voor ontwikkelingssamenwerking door het financieren van stages en uitwisselingen van jongeren naar ontwikkelingslanden. Xplore wordt gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken / Ontwikkelingssamenwerking en uitgevoerd door het Nederlands Jeugdinstituut.

Wat: bijeenkomst Xplore Xperienced
Wanneer: 10 september 13.15 18.00
Waar: Theater Concordia, Hoge Zand 42, Den Haag

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nienke Nuyens, communicatiemedewerker Xplore via 030-2306550 / 06-45221338 of n.nuyens@nji.nl . Meer informatie: www.xplore.nl