Gemeente Rotterdam

Gloria Estefan is in Rotterdam. De ster die wereldberoemd werd met hits als 'Conga' en 'I can't stay away from you' treedt zaterdag 8 september op tijdens de Wereldhavendagen. Zij ontving uit handen van burgemeester Opstelten een ets van de Erasmusbrug.

De Wereldhavendagen zijn dit jaar extra feestelijk omdat het de 30e editie is van dit festijn waarbij alles draait om de Rotterdamse haven. Al dertig jaar zijn de Wereldhavendagen een belevenis voor iedereen die houdt van schepen, zeelucht en maritieme avonturen.

30 Jaar Wereldhavendagen
Dit jubileum zal niet ongemerkt voorbijgaan. Zeker niet omdat het Havenbedrijf Rotterdam in 2007 zijn 75-jarig jubileum viert en de 400ste geboortedag van Michiel de Ruyter ook in Rotterdam op een speciale manier aandacht zal krijgen. Op het programma staat een waanzinnig avondprogramma met Gloria Estefan, dat wordt aangeboden door het jubilerende Havenbedrijf Rotterdam.

Verder staan op het programma de Admiraal de Ruyter Homeport Race, een unieke zeilrace die aandacht vraagt voor het geboortejaar van deze bijzondere zeeheld. En het nieuwe wereldhavenlied, dat gemaakt is door Gerard Cox ter ere van het jubileum van de Wereldhavendagen en voor de allereerste keer tijdens de opening van de Wereldhavendagen door hem ten gehore gebracht wordt.

Klik hier voor meer informatie over de Wereldhavendagen.

Bron: Bestuursdienst, 07-09-2007