Gemeente Hengelo

Wethouder Oude Alink opent Steunpunt Inburgering

Donderdagmiddag 6 september heeft wethouder Oude Alink het Steunpunt Inburgering in het stadhuishal officieel geopend. Het Steunpunt inburgering is een plek waar inburgeraars en inwoners informatie en advies krijgen over inburgering. Het steunpunt gaat ook actief op pad om de inburgering onder de aandacht te brengen van de inwoners van de gemeente Hengelo.

Met ingang van 1 januari 2007 is er een nieuw inburgeringsstelsel. De gemeente heeft de taak gekregen om inburgeraars te informeren over inburgering. De welzijnsorganisaties Scala en Carint hebben in opdracht van de gemeente het Steunpunt Inburgering vorm gegeven.

Help mensen met inburgeren

Joke de Boer, coördinator Bureau Integratie Nieuwkomers Carint vindt dat Nederlanders inburgeraars kunnen helpen: 'Hoe zit het met de plicht van de Nederlanders om mensen te helpen?' Ze doet hiermee een oproep aan alle Nederlanders. Ook directeur van Scala, Paul Roessen vindt dat hulp nodig is: 'Volgens de oude wet helpen twaalf mensen de inburgeaars en volgens de nieuwe wet helpt maar één iemand en moeten ze het zelf doen'.

Cultureel programma

De middag was feestelijk ingedeeld met onder meer een fototentoonstelling, een interview van wethouder Oude Alink met inwoners die zijn ingeburgerd en een interactief deel met muziek en een buikdanseres. Ter afsluiting was er een wereldhapje en een drankje.

Wethouder Janneke Oude Alink opent het Steunpunt Inburgering door een lintje door te knippen.