Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (7/9)

ROOSENDAAL, 7 september 2007

Drie Fransen aangehouden met circa tien kilo hennep (2^e bericht)

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagmorgen drie Fransen van 22, 23 en 24 jaar aangehouden wegens bezit van softdrugs. Agenten zagen rond 08.30 uur dat twee van de mannen een pand aan de Molenstraat
binnengingen, even later weer buitenkwamen en in de auto stapten. Op de Antwerpseweg werd hun auto langs de kant gezet en daarin werd circa 10 kilo hennep aangetroffen. Het drietal is in verzekering gesteld.

In aansluiting op bovenstaand bericht van gisteren het navolgende In het verlengde van bovenstaande actie werden gistermiddag nog vier arrestaties verricht. Het gaat om personen die verdacht worden van de verkoop van de softdrugs en / of de bemiddeling daarbij aan de Franse verdachten. Ook deze personen zijn in verzekering gesteld. Het gaat om twee Roosendaalse broers van 22 en 24 jaar en twee plaatsgenoten van 21 en eveneens 23 jaar. De politie stelt een nader onderzoek in.

Alarm verraadt winkeldief

ROOSENDAAL: Gistermiddag is een 36- jarige Bulgaarse man aangehouden bij een schoenenzaak op Tussen-De-Markten. De man heeft een paar damesschoenen in een plastic zak gedaan, zonder de goederen af te rekenen. De verdachte liep de winkel uit waarbij het detectiealarm af ging. De man is daarop staande gehouden en later overgedragen aan de politie. De man kreeg een boete van 130 euro.

Aanhouding 15-jarig meisje op kermisterrein

ROOSENDAAL: Gisteren om 20.15 uur, is een 15-jarig meisje aangehouden voor het niet voldoen aan de identificatieplicht. Agenten spraken het meisje aan toen zij over het kermisterrein fietste. Tijdens dit contact maakte zij geen aanstalten te stoppen. Ze reageerde opstandig, liet hierbij haar fiets los en liep weg. De minderjarige is twee keer nageroepen en gevraagd om haar legitimatiebewijs. De verdachte gaf aan dat ze die niet had en is daarop aangehouden. Tijdens het transport naar het bureau vond de minderjarige het nodig om beledigende opmerkingen te maken richting een van de agenten. Zij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Poolse mannen verdacht van diefstal diesel

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 03.30 uur drie Poolse mannen (23,24 en 24 jaar) aangehouden die verdacht worden van de diefstal van diesel. Agenten gaven de auto waarin de drie verdachten reden een stopteken. Bij controle van de inzittenden bleek dat alleen de bestuurder een identiteitsbewijs bij zich had. Tevens troffen de agenten in de kofferbak zes jerrycans vol met dieselolie aan. Zij gaven als verklaring daarvoor aan dat zij dat gekocht hadden van een vrachtwagenchauffeur. Hierop reden de verdachten met de politie naar de parkeerplaats waar deze chauffeur met zijn combinatie zou staan. Daar bleek de vrachtwagen echter vertrokken te zijn. De mannen zijn aangehouden. Zij zijn vanmorgen verhoord, maar blijven bij hun verhaal. Ze zijn in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek in deze voort.

Verkeerscontrole in Putte

PUTTE: Vanmorgen is er onder leiding van de wijkagent in het kader van de actie zichtbaar een verkeerscontrole gehouden op de Antwerpsestraat. Er werden twee bestuurders bekeurd omdat ze hun rijbewijs niet bij zich hadden. Ook ging één automobilist op de bon omdat hij geen autogordels droeg.

Auteur: Willem van Hooijdonk / Nikki Pessers