Gemeente Leeuwarden

Bureau Alle Hosper maakt inrichtingsplan Nieuw Zaailand

Bron: Gemeente Leeuwarden (07-09-2007) Bureau Alle Hosper uit Haarlem maakt het inrichtingsplan voor de openbare ruimte van het Project Nieuw Zaailand. Drie bureaus waren door de gemeente Leeuwarden uitgenodigd om een aanbieding te maken. De keuze voor het Bureau Alle Hosper is gemaakt op basis van het ingediende plan van aanpak en de prijsstelling en bovendien op basis van de voorkeur die de fracties van de gemeenteraad hebben uitgesproken na de presentatie die de bureaus in januari van 2007 aan de commissie Stadsontwikkeling hebben gegeven.

De opdracht voor Bureau Alle Hosper is om een inrichtingsontwerp te maken voor het gebied dat globaal gezien tussen de Wirdumerdijk/Wirdumerpoortsdwinger en de Prins Hendrikstraat. Het Wilhelminaplein vraagt daarin bijzondere aandacht. Onderdeel van de opdracht is dat het ontwerp zoveel mogelijk tot stand komt in overleg met belanghebbenden.

Het bureau zal in september starten met het ontwerpproces. De verwachting is dat het definitieve ontwerp rond de zomer van 2008 afgerond zal zijn.