Gemeente Rotterdam

Tijdens een grote bijeenkomst in de Schiecentrale in Rotterdam vond vrijdag 7 september de oprichting plaats van de G4-overheidscoöperatie Wigo4it.

Twee jaar geleden begonnen de vier grote steden in de Randstad voorzichtig met aftasten en verkennen welke samenwerkingsmogelijkheden er waren. In de overheidscoöperatie heeft de samenwerking een structureel karakter gekregen. Het doel is effectiever te werken door gebruik te maken van elkaars kennis en systemen. En uiteindelijk gaat het erom de klant beter te bedienen. We gaan dus voor een professionele organisatie waar de klant aan zet is om hem weer terug in de maatschappij of in het arbeidsproces te brengen.

De bijeenkomst op 7 september werd bijgewoond door medewerkers van de diensten van de G4, vertegenwoordigers van de ketenpartijen, VNG en Divosa (de organisatie van directeuren van de diensten SoZaWe in Nederland), en leden van de adviesraad Wigo4it. Deze adviesraad staat onder leiding staat van oud-minister Gerrit Zalm. En uiteraard waren mijn collega-wethouders uit Amsterdam, Den Haag en Utrecht erbij.

Op de foto van links naar rechts: Dominic Schrijer (Rotterdam), Henk Kool (Den Haag), Hennah Buyne (Amsterdam) en Marka Spit (Utrecht).

Bron: Bestuursdienst, 07-09-2007